OTAC STRADALE DJEVOJČICE “Dojurio je bez kočenja, uzeo mi je život cijeli”

Otac djevojčice koja je u četvrtak smrtno stradala u Zagrebu nakon što je na nju naletio alkoholizirani vozač, rekao je za Dnevnik.hr da je automobil dojurio bez kočenja.

“Išli smo baciti smeće. Dojurio je bez kočenja, bez ičega, pod utjecajem alkohola. Što da kažem? Ostao sam bez kćeri”, ispričao je otac stradale djevojčice.

“Uzeo mi je dijete, uzeo mi je život cijeli. Neće proći tako lako”, rekao je HRT-u i zaplakao. Upitan može li procijeniti koliko je brzo vozio vozač automobila, ispričao je kako je jurio od 80 do 100 km/h.

Dodao je kako je s djevojčicom prelazio cestu na pješačkom prijelazu. “Ostao sam bez djeteta. Ne bih volio da i drugi roditelji proživljavaju ovo što ja proživljavam. Ma neka netko nešto pokrene, neka nešto netko napravi, iako znam da i od toga ništa neće biti, ali evo… “, kazao je.

“Ja sam stajao na zebri, jedan je dojurio od gore. Stao sam tu i rekao: ‘Čekajte, cure, vidite kako ovaj juri.’ Stali smo. I ja slušam, rekoh nema nikoga…jer je zavoj, nepregledno je i po zvuku…ne vidim nikoga i ja kažem: ‘Možete, cure.’ I moja Greta je krenula. I ovaj je dojurio, koja je to brzina bila…vidite, nema tragova kočenja… da, nema ničega, 80, 90…100”, ispričao je.

Podsjetimo, sinoć oko 21 sat u mjestu Blato, 33-godišnjak je u upravljao automobilom marke BMW pod utjecajem alkohola od 0,34 promila. Zbog neprilagođene brzine nije uspio usporiti na pješačkom prijelazu i naletio je na djevojčicu koja je na mjestu stradala.

Policija apelira na sve vozače koji sudjeluju u prometu na cesti da svojom vožnjom i postupcima utječu, kako na svoj, tako i na život drugih sudionika u prometu.

Pijan pregazio i usmrtio djevojčicu

Komentiraj