Otac monstrum koji je bacio četvero djece s balkona tražio ukidanje istražnog zatvora

Otac optužen za četverostruki pokušaj ubojstva svoje maloljetne djece na Pagu, tražio je od Vrhovnog suda RH da mu se istražni zatvor zamijeni mjerom opreza zabrane približavanja djeci i javljanja nadležnoj policijskoj upravi.

Optuženi 54-godišnjak, kojem se suđenje na Županijskom sudu u Zadru nastavlja 18. veljače, tražio je ukidanje pritvora zbog teškog zdravstvenog stanja, no Vrhovni sud mu je to odbio jer postoje osobite okolnosti koje upućuju na opasnost da će ponoviti kazneno djelo ili dovršiti pokušana kaznena djela, piše Zadarski.hr.

“S obzirom na trajna oštećenja psihičkih funkcija i na mogućnost daljnje progresije postoji rizik od počinjenja novih kaznenih djela te je zbog redukcije budućeg rizičnog ponašanja preporučeno izricanje sigurnosne mjere obveznog psihijatrijskog liječenja”, ističe se u rješenju Vrhovnog suda u kojem se navodi I kako zdravstveno stanje nije razlog za ukidanje pritvora s obzirom da je adekvatna liječnička skrb istražnim zatvorenicima osigurana unutar zatvorskog sustava.

Komentiraj