Otac Britney Spears traži dva milijuna dolara da se odrekne spornog starateljstva

Odvjetnik Britney Spears tvrdi da njezin otac Jamie Spears želi dva milijuna dolara u zamjenu za njegovo odstupanje s pozicije staratelja

Odvjetnik Britney Spears podnio je novu molbu za hitno uklanjanje Jamieja Spearsa s pozicije staratelja njegove kćeri, tvrdeći da pokušava „mijenjati” svoj izlaz iz aranžmana u zamjenu za dva milijuna dolara.

Početkom kolovoza Jamie Spears je u predočenom sudskom predmetu najavio da se namjerava “pripremiti za uredan prijelaz na novog staratelja” i učinkovito odstupiti od svoje vrlo kontrolirane uloge su-staratelja. Zahtjev je 26. srpnja prvi put podnio odvjetnik Britney Spears Matthew Rosengart za uklanjanje Jamieja s pozicije staratelja.

Odvjetnik Rosengart je u utorak 31. kolovoza na Višem sudu u Los Angelesu podnio dopunsku tužbu tvrdeći da u sklopu “uredne tranzicije” Jamie pregovara o isplati u iznosu od dva milijuna dolara u zamjenu za njegovu smjenu, izvijestio je Deadline. Prema ugovoru, isplate trebaju ići na ime odvjetničkih troškova koje je Jamie imao, uz “znatnu uplatu” potrebnu prema “određenim trećim stranama”.

„Očigledan pokušaj Spearsa da mijenja suspenziju i uklanjanje u zamjenu za dva milijuna dolara, povrh milijuna koji su gospodin Spears i njegovi suradnici već sakupili iz zaklade gospođe Spears, nije sve. Jedini častan, pristojan i humani čin je da gospodin Spears sada podnese ostavku, pruži sve potrebne podatke za procjenu svog računovodstva i, ako se pitanja ne mogu riješiti sporazumno, pokuša braniti svoje računovodstvo. Umjesto toga, iako se gospodin Spears očito više od desetljeća očito bavio zlostavljanjem i maltretiranjem, uz istovremeno uzdizanje svojih osobnih i financijskih interesa iznad interesa svoje kćeri, ova pitanja nedoličnog ponašanja u ovom trenutku u ovom podnesku nisu prije suda ”, stoji u podnesku.

Rosengart citira svjedočenje Britneyneve osobne starateljice Jodi Montgomery od 22. srpnja u kojem je rekla da bi “za dobrobit i mentalno zdravlje gospođe Spears bilo najbolje da njezin otac prestane djelovati” kao staratelj, a njegovo je uklanjanje važno za Britneyino “emocionalno zdravlje i dobrobit”.

“Čak i ako ostavimo po strani pravna pitanja koja zahtijevaju njegovo hitno uklanjanje, ako voli svoju kćer, gospodin Spears bi trebao dati ostavku sada, danas, prije nego što bude suspendiran. To bi bilo ispravno i pristojno učiniti.”, izjavio je odvjetnik Rosenberg.

Iako su zastupnici njezina oca negirali sve optužbe, Britney je starateljstvo nazvala “zlostavljanjem” na važnom ročištu u lipnju ove godine, tvrdeći da joj je zabranjeno imati više djece, udati se ili vaditi spiralu. Jamiejevi odvjetnici su na sudu odgovorili da Jamie “jednostavno nije uključen u bilo kakve odluke u vezi s osobnom njegom gospođe Spears ili medicinskim ili reproduktivnim pitanjima”.

Nakon saslušanja, Jamiejev odvjetnik također je zatražio istragu njezinih izjava, napisavši kako je „od ključne važnosti da Sud potvrdi je li iskaz gđe Spears točan kako bi se utvrdilo koje korektivne radnje, ako ih ima, treba poduzeti. . ”

Sljedeće sudsko ročište zakazano je za 29. rujan.

 

Komentiraj