OT Logistics “Želimo i dalje utjecati na poslovne odluke u Luci Rijeka”

Poljska kompanija  OT Logistics, nakon što je i hrvatska javnost doznala informaciju objavljenu na Varšavskoj burzi o njihovu jednostranom raskidu Međudioničarskog ugovora s AZ fondom kojim je bilo uređeno  zajedničko upravljanje u Luci Rijeka, u četvrtak se oglasila priopćenjem. Navode „da  žele ostati aktivni dioničar Luke Rijeke s utjecajem na poslovne odluke i procese te da su spremni razgovarati o novim uvjetima suradnje s AZ fondom, pri čemu neće prihvatiti za OT Logistics nepovoljna rješenja“.

Upravo u novom broju Nacional je otkrio pozadinu netransparentnih i sumnjivih manevara kojima poljska  kompanija nastoji zadržati  upravljačku kontrolu u riječkoj luci što je samo nastavak njihovih  nastojanja da u Luci interes svoje tvrtke stave na prvo mjesto o čemu je u proteklih godinu dana Nacional donio više ekskluzivnih priča. Valja napomenuti i da je raskid Međudioničarskog ugovora s AZ fondom pravno upitan i da će vjerojatno na arbitražu.

U priopćenju  OT Logistics  navodi: „ OT Logistics, koji je od 2015. godine jedan od glavnih dioničara Luke Rijeka, planira ostati aktivni dioničar sa stvarnim utjecajem na poslovanje tvrtke. Od prvog ulaganja u Luku Rijeka, OT Logistics je u Hrvatsku uložio oko 150 milijuna kuna. Glavni cilj OT Logisticsa je dugoročni razvoj riječke luke, što će koristiti i regiji i suvlasnicima luke”.  Navode i da radi postizanja tog cilja žele suradnju sa svim dioničarima Luke Rijeka na načelima poštovanja i u duhu uzajamnog povjerenja te su pozvali sve dioničare, uključujući i predstavnike hrvatske vlade, na zajedničke razgovore o budućem razvoju Luke Rijeka.

“Suradnja s Erste fondom, našim partnerom u Luci Rijeka, vrlo je dobra. Usprkos nedavnom raskidu ugovora o zajedničkom upravljanju lukom s AZ fondom, spremni smo razgovarati o novim uvjetima suradnje zadovoljavajućim za sve strane. Ipak, imamo u vidu najbolje interese dioničara OT Logisticsa i nećemo prihvatiti rješenja koja su za našu tvrtku potpuno nepovoljna”, poručio je predsjednik Uprave OT Logisticsa Radosław Krawczyk u priopćenju.

Komentiraj