U srijedu, 10. listopada 2018. zagrebačke fontane u Ulici Hrvatske Bratske Zajednice, treću godinu za redom u listopadu zasjat će ružičastom bojom. Na taj način će već tradicionalno započei obilježavanje aktivnosti u “ružičastom” mjesecu listopadu, posvećenom borbi protiv raka dojke.

Osvjetljavanje fontana ujedno je i početak javnozdravstvene kampanje „Sačuvajmo zdrave dojke“ Udruge P.I.N.K. life te najava istoimenog događanja koje će se u subotu, 13. listopada 2018. od 10 do 14 sati održati na Zrinjevcu i Trgu Petra Preradovića.

„Sačuvajmo zdrave dojke” je javnozdrastvena kampanja koja obilježava Europski Dan zdrave dojke. Kampanja se održava u suradnji s Adria Media Zagreb, a samom akcijom upozoravamo na globalni problem karcinoma dojke. Zadnje statistike pokazuju da u Hrvatskoj obolijeva 2748 osoba,a umire 853. U usporedbi sa predhodnom statistikom broj umrlih je u padu. Akcijom želimo potaknuti na redovite preventivne preglede i liječenje po svjetskim standardima, potaknuti žene da se brinu o svome zdravlju, da ne čekaju i da svoj pregled dogovore već danas, te se zalažemo za bolju palijativnu skrb u Republici Hrvatskoj“, poručila je Nives Moric, predsjednica udruge P.I.N.K life – Pogled iz novog kuta.

Cilj kampanje je informirati javnost o važnosti potrebe redovnog pregleda i samopregleda dojki. S tim ciljem, sljedeće će se subote, 13. listopada, na Trgu Petra Preradovića održati revija koju će nositi žene oboljele od raka dojke i javne osobe.

Udruga Pogled iz novog kuta – P.I.N.K. life okuplja onkološke bolesnike, socijalno ugrožene osobe, zdravstvene djelatnike, volontere, kao i osobe društveno i socijalno osviještene za ovaj problem. Cilj udruge je poboljšati kvalitetu života, socijalnu uključenost i prava pacijenata oboljelih od malignih bolesti, njihovih obitelji i mladih liječenih od malignih bolesti.

Kampanja se odvija pod nazivom P.I.N.K. life – „Sačuvajmo zdrave dojke“, uz potporu Adria Medie te pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, Ministarstva zdravlja, Gradske skupštine Grada Zagreba te gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića.

Komentiraj