Osvajaču Oscara određen datum suđenja zbog optužbe za silovanje

Redatelj Paul Haggis nalazi se u kućnom pritvoru zbog optužbi za seksualno zlostavljanje u Italiji, a sada je dobio datum suđenja zbog tužbe za silovanje u New Yorku. Suđenje će započeti 11. listopada pred sutkinjom Sabrinom Kraus na Manhattanu. Filmska publicistica Haleigh Breest tužila je Haggis u prosincu 2017., navodeći da ju je silovao u svom stanu u siječnju 2013. Haggis je tvrdio da je seks bio sporazuman i da tužba nije ništa drugo do pokušaj iznude.

Haggis je najpoznatiji po scenariju i režiji Oscarom nagrađenog “Sudar”, a napisao je i scenarij za film “Djevojka od milijun dolara“. On je također istaknuti bivši član Scijentološke crkve, a pojavljuje se u filmovima “Going Clear: Scientology and the Prison of Belief” i “Leah Remini: Scientology and the Aftermath”.

Haggis je uhićen u Italiji 19. lipnja, nakon što je jedna žena rekla policiji da ju je dvaput prisilio na seks bez njenog pristanka. Njegovi odvjetnici također su negirali te optužbe. Nakon prošlotjednog saslušanja, sudac mu je naložio da ostane u kućnom pritvoru do daljnjeg postupka. Njegov odvjetnik Michele Laforgia rekao je da Haggis namjerava „ostati u Italiji dok se ne dokaže njegova potpuna nevinost”.

Tužba u New Yorku je na čekanju više od godinu dana, djelomično zahvaljujući kašnjenjima koja su posljedica pandemije COVID-19. Haggis je nastojao ubrzati suđenje rekavši kako se suočava s rastućim pravnim troškovima i ne može raditi svoj posao dok ne očisti svoje ime od optužbi. No, prošlog rujna sudac je odbio njegov prijedlog da se slučaj ubrza.

Komentiraj