Osvajač Oscara nagodbom u posljednji trenutak izbjegao suđenje za silovanje

Cuba Gooding Jr., osvajač Oscara za najbolju sporednu ulogu u filmu „Jerry Maguire“, trebao se pojaviti u utorak na sudu u New Yorku zbog optzuižbe da je 2013. godine u hotelu na Mahattanu silovao neimenovanu djevojku. U tužbi se detaljno opisivalo kako su se njih dvoje upoznali u baru nakon čega ju je Gooding pozvao u svoju hotelsku sobu kako bi se presvukao. U sobi ju je napao i silovao, stoji u tužbi. Međutim, samo nekoliko minuta prije početka prve sudske rasprave objavljeno je da su se stranke izvansudski nagodile te do suđenja neće doći. Prema onome što se saznalo, Gooding je platio „značajan iznos“ žrtvi kako bi okončao ovaj slučaj.

Tužiteljica, koju je zastupala slavna odvjetnica Gloria Allred, podigla je tužbu prije gotovo tri godine kada je tražila odštetu od šest milijuna dolara. Taj se iznos tražio zbog psihičkih, emocionalnih i tjelesnih ozljeda te zbog boli i patnje. Međutim, prošli tjedan sudac je zatražio od žrtve da otkrije svoj identitet te se smatra da je tužiteljica prihvatila nagodbu kako ne bi morala otkriti svoj identitet. Da je do suđenja došlo, u njenu korist bi svjedočile tri žene koje su tvrdile kako ih je Gooding ili napao ili pokušao napasti.

Mark Heller, odvjetnik Cube Goodinga, izjavio je kako se „navodni događaj nikada nije zbio“ te da je njegov klijent „nevin glede bilo koje od ovih lažnih opotužbi“.

Ovime optužbe na račun glumca nisu okončane. On se prošle jeseni pojavio na sudu na Manhattanu temeljem šest točki optužnice prema kojima je nasilno dodirivao ženu. On je rekao kako nije kriv, suđenje je odgođeno zbog pandemije koronavirusa, ali se očekuje nastavak tijekom ove godine.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner