Osvajač Oscara dijelio hranu siromašnima i financijski pomogao banku hrane

Britanski redatelj Danny Boyle, osvajač Oscara za film „Milijunaš s ulice“ te autor hitova „Trainspotting“, „127 sati“ i „Steve Jobs“, prošlog je mjeseca proveo jedan dan s volonterima u banci hrane te im je pomogao da dostave hranu na 450 adresa. Radilo se o Bow banci hrane iz Londona, humanitarnoj organizaciji koja osigurava prehrambene proizvode onim najsiromašnijima a  situacija se k tome pogoršala otkada vlada pandemija koronaviorusa te im hrana mora biti dostavljena umjesto da oni dođu po nju. On je s angažmanom volontera bio toliko oduševljen da je nakon tog iskustva ispisao ček na 20 tisuća funti koje je darovao Bow banci hrane.

Jane Thomas, volonter koji je radio s Boyleom, izjavio je „Volontiram u banci hrane jer banke hrane ne bi trebale postojati“. Humanitarna organizacija Bow, koja je osnovala ovu banku hrane, posljednjih 18 mjeseci svakog tjedna dostavlja namirnice za 450 kućanstava.

Što se tiče redateljske karijere Dannyja Boylea, prošlog je mjeseca objavljeno kako će on biti autor televizijske serije o Steveu Jonesu, gitaristi Sey Pistolsa. Serija će se temeljiti na Jonesovim memoarima objavljenima 2018. godine pod nazivom „Lonely Boy: Tales From A Sex Pistol“.

Komentiraj