Osumnjičenog za trostruko ubojstvo nisu uspjeli ispitati, poslali ga na psihijatriju

Osumnjičeni za trostruko ubojstvo u Varošu Filip Zavadlav (25) nije bio u stanju iznijeti obranu na Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu, proglašen je raspravno nesposobnim i poslat će se na psihijatrijski odjel zatvorske bolnice u Zagrebu, javlja Slobodna Dalmacija.

Ročište za ispitivanje bilo je zakazano za 10 sati, kada je tužitelj Žarko Štrbac vidio kakva je situacija pozvao je stalnu sudsku vještakinju psihijatricu Dolores Britvić. Nakon razgovora s mladićem procijenila je kako nije raspravno sposoban.

Kako neslužbeno doznaju, bio je potpuno rastrojen, nije bio u stanju odgovarati na pitanja, a izgleda da je tijekom noći i jutros u pritvorskoj jedinici govorio o suicidalnim mislima.

Iza podne je zakazano ročište na kojem će se odlučivati o istražnom zatvoru, nakon čega Filip Zavladav može biti upućen u bolnicu za osobe lišene slobode na Svetošimunskoj cesti u Zagreb.

Splitska policija je protiv njega podnijela kaznenu prijavu zbog trostrukog ubojstva i općeopasne radnje na štetu četiri osobe. Nakon završenog kriminalističkog istraživanja, Zavadlav je sinoć predan pritvorskom nadzorniku.

Jutros se oglasila glasnogovornica splitske policije. Rekla je kako je dovršeno kriminalističko istraživanje nad osumnjičenim ubojicom, no da je u ovom trenutku još prerano govoriti o motivu. Kazala je kako je predmet predan državnom odvjetništvu. .

Iz splitske su policije poslali i priopćenje u kojem stoji:

“Policijska uprava splitsko-dalmatinska u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Splitu dovršila je kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjim hrvatskim državljaninom za kojeg je utvrđeno postojanje osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela Teško ubojstvo na štetu tri osobe, te kaznenog djela Dovođenje u opasnost općeopasnom radnjom ili sredstvom na štetu četiri osobe.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 25-godišnji hrvatski državljanin jučer 11. siječnja 2020. godine oko 15:35 sati u Splitu, u ulici Šperun, iz vatrenog oružja ispalio više hitaca prema 38-godišnjaku i 25-godišnjaku koji su se nalazili na motociklu, uslijed čega je 25-godišnjak zadobio ozljede od kojih je preminuo na mjestu događaja, a 38-godišnjak je zadobio ozljede od kojih je naknadno preminuo u bolnici. Nadalje, u 15:40 sati osumnjičeni 25-godišnji hrvatski državljanin je u Radmilovićevoj ulici iz vatrenog oružja ispalio više hitaca u smjeru 25-godišnjaka koji se nalazio na motociklu. Od zadobivenih ozljeda 25-godišnjak je preminuo na mjestu događaja.

Također uslijed nekontrolirane uporabe vatrenog oružja u Radmilovićevoj ulici oštećeno je osobno vozilo u kojem su se nalazile tri osobe te su iz vatrenog oružja oštećena i dvorišna drvena vrata u Jerinoj ulici.

Na mjestima događaja obavljeni su očevidi kojima je rukovodio zamjenik Županijskog državnog odvjetnika u Splitu.

U sklopu kriminalističkog istraživanja obavljene su pretrage terena što je rezultiralo da je danas tijekom dana pronađeno sredstvo izvršenja kaznenih djela. Također, u sklopu kriminalističkog istraživanja policijski službenici su temeljem naloga obavili pretrage doma i drugih prostorija koje koristi osumnjičeni. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja danas tijekom dana 25-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku”.

Komentiraj