Osumnjičenik za eksploziju na bruxelleskom glavnom kolodvoru u utorak navečer je “pogođen u pucnjavi”, pišu belgijska glasila, prenoseći priopćenje državnog odvjetništva belgijske prijestolnice.

Ne zna se kakvo je zdravstveno stanje osumnjičenika koji je, po izjavi očevidca, izvikivao “Alah Akbar”, ali se zna da je  “onesposobljen”, izvijestio je savezni krizni stožer.

Stanje je sada “pod nadzorom”, dodaje stožer.

Nakon eksplozije, na kolodvoru i na peronima je nastala panika, dodaje Belga. Kolodvor je zatim evakuiran, a željeznički promet prekinut.

Naoružani policajci i vojnici zatvorili su prilazne ulice, izvijestio je novinar AFP-a.

“Bio sam vani. Sišao sam. Na polukatu je netko vikao. Nisam obraćao pozornost. Zatim je viknuo Alah Akbar i raznio kolica za prtljagu”, rekao je Nicolas Van Herrewegen, očevidac događaja, radnik na razvrstavanju prtljage u belgijskoj željeznici (SNCB).

“Eksplozija nije bila snažna, ali je udar bio poprilično jak. U krugu od dva do tri metra ljudi su se razbježali”, dodao je svjedok.

Rekao je da je osumnjičenik bio “podeblji, tamne boje kože, kratke kose, u svijetloj košulji i u trapericama”.

Izgred se događa u prilikama džihadističkih terorističkih napada u Europi, napose u Velikoj Britaniji i u Francuskoj.

Dana 22. ožujka 2016. pripadnici organizacije Islamske države (IS) raznijeli su se u podzemnoj željeznici i u zračnoj luci u Bruxellesu, usmrtivši 32 osobe.

Komentiraj