Osumnjičenici za silovanje djevojčice pušteni iz pritvora

Petorica mladića osumnjičena za grupno silovanje djevojčice u okolici Zadra puštena su iz pritvora, potvrdio je za DNEVNIK.hr glasnogovornik zadarskog Županijskog suda.

Kako im je pritvor bio određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, nakon ispitivanja svih svjedoka u slučaju više nema razloga da ih se zadržava u zatvoru.

Podsjetimo, nakon što je u javnosti odjeknula vijest da je policija podnijela kaznenu prijavu protiv sedmorice mladića zbog sumnje da su od kolovoza prošle do srpnja ove godine silovali danas 16-godišnju djevojčicu, no nakon privođenja su pušteni da se brane sa slobode, Županijsko državno odvjetništvo žalilo se na tu odluku suda te je petero prijavljenih završilo iza rešetaka.

Djevojku su zlostavljali u jednom mjestu pokraj Zadra te je potom ucjenjivali video snimkama zločina. Na sudu je svoj iskaz dala i žrtva, a nije poznato je li ispitana putem videolinka kako je i najavljeno.

Odluka suca istrage, prema kojoj su osumnjičeni za silovanje maloljetnice isprva pušteni da se brane sa slobode pred sudom u Zadru, bila je povod za prosvjed u Zadru iz kojeg je izrastao prosvjed “Pravda za djevojčice” koji se održao diljem Hrvatske.

Komentiraj