Osumnjičeni za ubojstvo njemačke djevojčice izručen Njemačkoj

epa

Vlasti autonomne iračke pokrajine Kurdistan izručile su u subotu Njemačkoj iračkoga Kurda osumnjičenog za ubojstvo 14-godišnje djevojčice, rekao je izvor blizak upravi zračne luke u Erbilu.

Osumnjičenik je ukrcan na let koji je iz zračne luke u Erbilu za Frankfurt poletio u 4:30 po mjesnom vremenu, kazao je za dpa izvor koji je želio ostati anoniman.

Zasad nema službene potvrde kurdskih vlasti o navodnom izručenju.

Dvadesetogodišnjak iz iračkog Kurdistana, sukladno njemačkim zakonima o zaštiti privatnosti identificiran kao Ali B., uhićen je ovaj tjedan u Kurdistanu. Tereti se za ubojstvo 14-godišnje Susanne koja je nestala 22. svibnja.

Djevojčica se nije vratila kući u Mainzu nakon što je vrijeme provela u centru susjednog grada Wiesbadena. Njezino tijelo je bilo sakriveno u četvrti grada Erbenheima gdje je živio Ali B. i njegova obitelj. Mladić je napustio Njemačku 31. svibnja, a nakon uhićenja je priznao ubojstvo djevojčice, potvrdio je kurdski dužnosnik.

“Čini se da su bili zajedno putovali i da je između njih izbila svađa. Djevojčica je pokušala nazvati policiju i to ga je navelo da je ubije”, kazao je Tarik Ahmed, šef policije u kurdistanskoj pokrajini Duhok.

Komentiraj