Osumnjičeni za silovanje Britanke pušten na slobodu

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Nakon što je u petak ispitan u Županijskom državnom odvjetništvu, 27-godišnji muškarac osumnjičen za silovanje 25-godišnje Britanke u Šibeniku, pušten je na slobodu, doznaje se u subotu u Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, pišu 24 sata.

“Nakon ispitivanja 27-godišnjeg hrvatskog državljana zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo silovanja iz članka 153., stavak 1., u svezi članka 153., stavak 1. Kaznenog zakona, sucu istrage Županijskog suda (foto) u Šibeniku nije podnesen prijedlog za određivanje istražnog zatvora, a o daljnjem postupanju ovo državno odvjetništvo naknadno će donijeti odluku. Ovo državno odvjetništvo provest će još dodatna ispitivanja svih okolnosti i nakon toga donijeti odluku. To može biti rješenje o otvaranju istražnog postupka protiv osumnjičenika, rješenje o tajnosti postupka i još niz drugih odluka,“ doznaje se u Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

Iz Županijskog državnog odvjetništva dodaju da činjenica da nije zatraženo određivanje istražnog zatvora ne znači da je 27-godišnjak oslobođen sumnji da je počinio kazneno djelo za koje je protiv njega kaznenu prijavu podnijela policija. Policija ga sumnjiči da je u srijedu u jednom ugostiteljskom objektu uporabom sile bez pristanka 25-godišnje Britanke ‘izvršio spolnu radnju izjednačenu sa spolnim odnošajem’.

Komentiraj