Prema informacijama Dnevnika Nove TV, Antonio i Pejo Ivić predali su se danas policiji. U Hrvatsku u ušli preko graničnog prijelaza Slavonski Brod, a policija ih prevozi u remetinečki zatvor.

Podsjetimo, Antonio i Pejo Ivić su među 13 osumnjičenika koje USKOK sumnjiči da su fiktivnom prodajom zlata oorali više od 630 milijuna kuna. Zagrebački Županijski sud sinoć je svim osumnjičenicima odredio jednomjesečni istražni zatvor. Većina okrivljenika će tijekom istrage iza rešetaka biti zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja nedjela, dok je za Iviće istražni zatvor određen i zbog bijega.

Osim zbog pranja novca osumnjičeni se terete i za pomaganje i poticanje u tom nedjelu te pomaganje u zlouporabi povjerenja u gospodarskom poslovanju, izvijestio je Uskok koji je istragu pokrenuo na temelju prijava sektora za otkrivanje poreznih prijevara Ministarstva financija i policijskog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK).

Finalizaciju akcije u koju su duže vrijeme navodno uključene i strane policije potaknula je krađa dva kilograma zlata i 280 tisuća eura iz sjedišta zagrebačke kriminalističke policije. Iako su mediji navodili da je vlasnik ukradenog zlata i novca Antonio Ivić koji je doka

Komentiraj