OSUMNJIČENI ZA NAPAD NOVIČOKOM “Bili smo samo turisti”

Screenshot/Twitter

Dvojica muškaraca, koje je Velika Britanija osumnjičila za napad na Sergeja Skripala i njegovu kćer Juliju, izjavili su kako su u Britaniji bili kao turisti.

Muškarci identificirani kao Alexander Petrov i Ruslan Boshirov izjavili su u četvrtak za RT kako su samo razgledavali Salisbry, te se u London vratili nakon sat vremena. “Kad smo vidjeli da zbog snijega nećemo moći posjetiti znamenitosti, sjeli smo na vlak i vratili se u London”, rekli su i dodali kako su možda i prošli pored Skripalove kuće, ali nisu znali gdje se ona nalazi.

Naglasili su kako se boje izaći na ulicu nakon optužbi Velike Britanije. Oboje su negirali da su sa sobom imali novičok ili bilo koji drugi otrov.

Podsjetimo, Skripal, bivši pukovnik ruske vojne obavještajne službe koji je izdao desetke agenata britanskoj vojnoj obavještajnoj službi MI6, i njegova kći Julija nađeni su bez svijesti na javnoj klupi u Salisburyju u Engleskoj 4. ožujka.

Britanija je odmah optužila Rusiju za trovanje i identificirala je otrov kao novičok – smrtonosnu skupinu nervnih otrova koje je razvila sovjetska vojska ’70-ih i ’80-ih godina. Rusija je nijekala bilo kakvu umiješanost u napad.

Komentiraj