Goran Kovacic/PIXSELL

Osumnjičeni u aferi Uljanik izašli iz pritvora

Šestorica osumnjičenih u aferi Uljanik danas su izašli iz pritvora.

Državno odvjetništvo obavijestilo je sud da su ispitani svi svjedoci zbog čega prestaje razlog za određeni istražni zatvor zbog utjecaja na svjedoke, potvrđeno je za N1 u Županijskom sudu u Rijeci.

Podsjetimo, u pritvoru se nalaze bivši predsjednik Uprave Uljanik grupe Gianni Rossanda, bivši članovi Uprave Marinko Brgić i Veljko Grbac, bivši predsjednik Uprave ‘3. maja’ Maksimilijan Percan, bivši direktori Uljanik plovidbe Dragutin Pavletić i Uljanik Brodogradilišta Silvan Kranjc.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Rijeci Ksenija Zorc odredila je 25. travnja, dvomjesečno zadržavanje u istražnom zatvoru za šestoricu okrivljenika u aferi Uljanik.

Uz šestoricu, osumnjičeno je još osam osoba te tvrtka Uljanik plovidba i to za kažnjiva djela zlouporabe u gospodarskom poslovanju i subvencijsku prijevaru u tvrtkama Uljanik i 3. maj, kojima je tim tvrtkama i državnom proračunu nanesena šteta od 1,2 milijarde kuna. Sumnja se da su kaznena djela počinjena na području Rijeke i Pule od siječnja 2010. do sredine listopada 2017. godine.

Komentiraj