OSUĐENI SVEĆENIK PEDOFIL ŽALI SE NA SKUPI SMJEŠTAJ “Nedostaju mi prijatelji”

Pixabay

Don Nedjeljko Ivanov, svećenik iz Bibinja, koji je 2014. prema crkvenom kanoniku osuđen za pedofiliju, potužio se zadarskim medijima da se vrh zadarske nadbiskupije prema njemu ponaša neprimjereno njegovom teškom zdravstvenom stanju.

Zadarska je nadbiskupija prije tri godine, nakon što su istupile njegove žrtve, umirovila Ivanova, te ga smjestile u svoj dom za starije i onemoćale svećenike. Protiv njega nije pokrenut kazneni ni sudski postupak jer su djela upala u zastaru, piše Zadarski.hr.

Prije nekoliko dana don Nedjeljko je iz svećeničkog doma premješten u privatni dom u Biljanima Donjim gdje je cijena mjesečnog smještaja u prosjeku oko tisuću eura. Razlika u cijeni svećeničkog doma i privatnog doma nadoknađuje don Nedjeljkova mirovina i Zadarska nadbiskupija. Iz Zadarske nadbiskupije kao razlog premještaja don Nedjeljka u privatni dom u Biljanima Donjim navode skromne zdravstvene usluge u domu za svećenike.

“Žalostan sam jer u ovom domu usamljen, fale mi moji prijatelji i druženja sa svećenicima”, rekao je Ivanov dodajući da ga je prebačaj jako pogodio jer ga prijatelji i obitelj ne mogu često posjećivati.

Podsjetimo, Ivanov je prvi hrvatski svećenik koji je prema crkvenom kanonu osuđen za pedofiliju jer je punih 20 godina gajio strasti prema dječacima.

Komentiraj