OSTOJIĆ KRITIZIRA MILANOVIĆA: SDP će od sada imati samo dva župana i 6 gradonačelnika

FaH

“Od sljedećeg tjedna nemamo ni predsjednika Republike ni premijera, a imamo samo dva župana i šest gradonačelnika”, kazao je gostujući u sinoćnjoj HTV-ovoj emisiji Otvoreno SDP-ovac Rajko Ostojić otvoreno kritiziravši vodstvo stranke te ujedno objasnivši zašto se unutar stranke izbjegavalo analizirati prošle parlamentarne izbore.

“Kamo sreće da je Milanović Karamarka pobijedio bar upola koliko sam ja pobijedio HDZ na lokalnim izborima u Zagrebu”, dodao je Ostojić dodavši da je socijaldemokracija u krizi u čitavoj Europi, a da za nju postoji potreba veća no ikad. Socijaldemokracija se u Europi gubi, a za nju nikad veća potreba”, rekao je.

Peđa Grbin izjasnio se da u potpunosti podržava Zorana Milanovića u kandidaturi za predsjednika stranke.

“Sve teze da je sa Milanovićem nastupilo gušenje demokracije u SDP-u nisu točne”, izjavio je Grbin dodajući kako se u SDP-u izbori provode metodom “jedan član –  jedan glas”. Kritike o neoliberalizmu Vlade Zorana Milanovića, Grbin odbacuje navodeći niz socijalnih mjera koje je Vlada donijela.

“Smatram nužnim promjene u SDP-u. Pet izgubljenih izbora u nizu… nužna je promjena, a gospodin Komadina je nositelj promjene”, rekla je Aleksandra Kolarić.

Osvrnula se i na slučaj svog izbacivanja i pitala Peđu Grbina smatra li demokratskim da on, član Glavnog odbora koji glasuje o izbacivanju, kasnije odlučuje u Statutarnoj komisiji o povratku u stranku.
O socijaldemokratskom karakteru Vlade Milanovića Kolarić je rekla kako je napravljen dio poteza koji su se mogli napraviti, poput Zakona o životnom partnerstvu, ali i da dosta toga nije napravljeno, a moglo se.

Komentiraj