Patrik Macek/PIXSELL

OSTOJIĆ “Radi se o odlukama prije nego sam postao ministar”

Nacional je u svom novom broju otkrio detalje službenog policijskog spisa iz istrage o elitnoj prostituciji tijekom koje se doznalo tko je kriminalcima razotkrio da su protiv njih pokrenuti tajni policijski izvidi. Nacional je tijekom prošlog tjedna došao u posjed policijskog dosjea istrage jednog poznatog, ali zataškanog slučaja teškog organiziranog kriminala iz 2011. godine koji nedvosmisleno pokazuje da je današnji potpredsjednik Sabora Milijan Brkić, tadašnji zamjenik ravnatelja policije, napravio teško kazneno djelo jer je otkrio pripadnicima te kriminalne skupine koja se bavila elitnom prostitucijom da su pod policijskom istragom i prismotrom te tako bitno otežao i potkopao tu policijsku istragu.

Brkić je još 2011. kriminalcima i kurvama odavao informacije o istragama

Izvori bliski Brkiću za Večernji list navode: “Baš zanimljivo da Ranko Ostojić koji je u to vrijeme bio ministar unutarnjih poslova ne bi te informacije iskoristio protiv Brkića da su one točne”.

Ranko Ostojić, koji je bio ministar unutarnjih poslova od 23.12.2011. do 22.1.2016. godine, za N1 je rekao kako se radi o policijsko-državnoodvjetničkim odlukama prije nego što je postao ministar. “Odgovore treba dati DORH, a ne naknadni ministri. Ja sam četiri godine branio zakonske odredbe da se ministar ne smije miješati u policijske izvide i poslove DORH-a”, rekao je Ostojić.

Komentiraj