Ostojić prozvao ravnatelja Civilne zaštite: “Da sam ja ministar, Trut bi istog časa letio sa svog mjesta”

Član Predsjedništva SDP-a i bivši ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić u Newsroomu N1 Televizije komentirao je kako Vlada upravlja krizom koju je izazvao potres, pri čemu se posebno osvrnuo i na izjave ravnatelja Civilne zaštire Damira Truta.

“Čelni čovjek civilne zaštite, dakle, nečega što bi trebalo rukovoditi cijelom pričom, vama ne može dati suvisle odgovore. Nije sposoban znati niti da se evakuira, niti da su urušeni objekti u vojarni u Petrinji”, prozvao je Ranko Ostojić.

Podsjetimo, ravnatelj Civilne zaštite Damir Trut rekao je u petak kako je do sada u kontejnere smješteno 350 obitelji na potresom pogođenom području, a zahtjeva za takvim smještajem je između 1000 i 1500, s time da će zahtjevi vjerojatno rasti.

Novinari su mu, nadalje, postavili pitanje o petrinjskoj vojarni te kako stoje stvari s evakuacijom građana koji su krov nad glavom potražili upravo ondje, jer su, naime, statičari utvrdili da su novi potresi kumulativnim djelovanjem oštetili prostore vojarne u kojima je smješteno više od 400 ljudi.

Trut je odgovorio da u vojarni još uvijek ima ljudi, na što su mu novinari kazali da su iz MORH-a dobili informaciju, da je objekt oštećen i da se građani evakuiraju.

“Ako su vas iz MORH-a izvijestili, onda je to valjda njihova informacija. Ja trenutno nemam tu informaciju”, kazao je Trut.

Bivši ministar unutarnjih poslova Ostojić prozvao ga je, rekavši da je nečuveno da “čelni čovjek ne može dati suvisle izjave”.

“Trut bi, nakon ovakvih izjava, da sam ja ministar, letio istog časa sa svog mjesta”, poručio je Ostojić za N1 Televiziju.

 

 

Komentiraj