Patrik Macek/PIXSELL

“Premijer i predsjednica nemaju informacije, to vam je sigurnost i povjerenje”

Saborski zastupnik SDP-a i predsjednik saborskog Odbora za nacionalnu politiku i unutarnju sigurnost Ranko Ostojić u srijedu je u Saboru komentirao komentirao je aferu SMS i ponašanje premijera i predsjednice koji je ne žele komentirati.

Premijer je u utorak, zamoljen da komentira članak iz novog broja Nacionala da je kum Milijana Brkića Blaž Curić od Franje Varge navodno tražio da nadzire elektronsku poštu ministra unutarnji poslova Davora Božinovića, rekao da nema dovoljno infrmacija. Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, pak, iz Splita je poručila da je neprilično da to komentira dok je hodočasnica u Splitu, koji je jučer slavio blagdan Sv. Duje.

Ostojić kaže kako su premijer i predsjednica trebali sazvati sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost. “Oni koji su odgovorni u ovoj državi… Oni javno kažu da nemaju informaciju o tome što se događa. To je stvarno sigurnost i povjerenje, kad čujete od premijera koji je nadležan, da nema informacije. Sigurno da ovo zaslužuje ozbiljnu sjednicu i ozbiljne odgovore”, rekao je Ostojić.

Najavio je da će zatražiti očitovanje nadležnih službi o navodnoj namjeri Franje Varge da prati i nadzire ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića.

Dodao je da gledamo sapunicu koja služi za unutarstranačko obračunavanje. “U tijeku je kampanja, signali se šalju… Možda bi DIP trebao reagirati, previše je sukobljavanja koji se koriste i u izborne svrhe”, kaže Ostojić i podsjeća kako je Odbor od listopada prošle godine uključen u traženje informacija od nadležnih tijela, prije svega oko curenja podataka i svih detalja.

Komentiraj