OSTOJIĆ “Pozivam Petrova na sučeljavanje, pa da vidimo tko je u pravu, tko govori istinu”

Davor Javorovic/PIXSELL

Ranko Ostojić je večeras gostovao u Dnevniku Nove TV, gdje je komentirao izjave glasnogovornika MOST-a nezavisnih lista Nikole Grmoje, koji je kazao kako je PNUSKOK pratio čelnika MOST-a Božu Petrova, te kako iza svega stoji upravo ostojić.

“Prije svega poručio bih da za takve ozbiljne optužbe treba podnijeti kaznenu prijavu. Lijepo uredno potpisati imenom i prezimenom, da možeš odgovarati ukoliko se pokaže da to nije istina”, kazao je Ostojić dodajući kako Grmoja nije ništa naučio iz prvog slučaja, kada je ‘dizao buku oko toga da su ucjenjivani pod pritiskom članovi MOST-a’.

Ostojić je istaknuo kako želi pozvati Petrova na sučeljavanje. “Ne želim razgovarati s glasnogovornikom, pozivam gospodina Petrova da mi dva direktno, lijepo u jednoj emisiji, a ne ovako u jednoj minuti, raspravimo te teme. Oni žele voditi ministarstvo unutarnjih poslova, žele se baviti sigurnosti. Mislim da bi bio red da se suočimo pa da vidimo tko je u pravu, tko govori istinu”, objasnio je Ostojić.

O istrazi o ucjenjivanju zastupnika MOST-a Ostojić kaže kako od svega što je Grmoja ‘uz veliku buku najavljivao’ nije bilo ničega. “Ali zanimljivo je da nikada ne želi davati nikakve argumente, nikakve indicije, nema nikakvih podataka, ne znamo nikakvo ime, ne znamo ni jednu osobu. Preozbiljne optužbe protiv bilo koga”, rekao je. Na pitanje zašto to rade, Ostojić kaže da je sve vjerojatno bacanje prašine u oči. “Imaju vjerojatno nekih drugih problema. Bilo bi bolje da objasne zašto se toliko tuku za MUP i kad je to počelo”, dodaje.

Za kraj je poručio da MUP nisu ni spominjali za vrijeme izbora. “Nikad tema sigurnosti nije bila niti došla na red pregovora. Ne znaju, u svojim papirima pišu, ne znaju niti da je glavni ravnatelj policije – glavni ravnatelj policije, a ne načelnik uprave policije. Prema tome, bilo bi dobro kad već hoće o tome – idemo direktno suočavanjem, pa da vidimo tko govori istinu”, poručio je Ostojić.

“Ono što ja moramo reći je da Božo Petrov niti je praćen niti je prisluškivan, niti je izlistavan. Za sve to postoji evidencija. Jučer su itekako napali gospodina Glavnog državnog odvjetnika, upravo na način da su rekli da se slabo bori protiv korupcije, jer oni ne poznaju sustav”, objasnio je Ostojić dodajući: “A vrijeme u kojemu je upravo njihov partner, koalicijski partner, jer ga tako sad već i zovu, gospodin Milijan Brkić, pratio starog Glavnog državnog odvjetnika i novog Glavnog državnog odvjetnika, mi smo spriječili izmjenama zakona o policijskim poslovima i ovlastima.”

Otkrio je kako ga nisu zvali iz USKOK-a, a ako ga pozovu kaže kako će se odazvati bez ikakvih problema.

Ako ga pozovu, najavio je, pokazat će im dokument objavljen 1. prosinca. Ostojić je u studio donio ‘Kriminalnu hobotnicu Bože Petrova’ prvi dio. Kaže da ju je uredno skinuo s portala, te dodaje kako je to ono zbog čega ga prozivaju. “Vidim da gospodin Grmoja zna sadržaj predstavke koju navodno nitko nije vidio. Mogu i ja sad imati eventualno sumnju. Dobro da su naveli da se radi o kriminalnoj hobotnici Bože Petrova, onda sam ukucao na internet i našao sam to na portalu Dnevno.hr. Sve je napisano, nezadovoljni građani upravo iz njihova kvarta”, kazao je Ostojić.

Još je jednom rekao kako bi trebali dati argumente i točne dokaze. “Ne može na ovaj način uznemiravati javnost”, kaže Ostojić koji poručuje da se u obom trenutku bavi važnijim pitanjima, navodeći da je od izbora 250 tisuća izbjeglica došlo u Hrvatsku. “Jedva čekam da to preuzmu”, poručio je.

Na pitanje o tome je li sve bilo po zakonu, kada je predsjednik Sabora Željko Reiner pod rotirkama krenuo na skijanje, Ostojić kaže da je, ali i kako mu supruga nije smjela voziti auto. “Dužni su se policajci držati tih uredbi i nemojte ih napadati radi toga što to tako rade”, objašnjava. Na pitanje ide li on pod rotirkama na skijanje, odgovara da uvijek ide onom trasom koju odredi policija. “Neću govoriti podatke o tome jer je to službena tajna, a gospodin Karamarko koji mene prati… On je javno rekao da on prati moje kretanje. To po uredbi nije dopušteno, da bilo tko i zna, a i da govori o tome tko se kuda kreće”.

Kaže kako štićena osoba ima prava iz uredbe o štićenim osobama, a svima poručuje da puste policiju da radi svoj posao i ne miješa ih u politiku. “Neka se ponašaju što se tiče odnosa onako kako to piše u zakonu. Ministar se nema pravo miješati u rad policije”, kaže.

Komentiraj