HINA / Denis CERIĆ

OSTOJIĆ “Pitanje je dana kada će brod s izbjeglicama stići do nas”

Saborski zastupnik SDP-a i bivši ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić u srijedu je u Saboru upozorio kako Hrvatska nije spremna na porast broja izbkjeglice, te da je samo pitanje dana kada će prvi brod s izbjeglicama stići do nas.

“Zatvaranje granica pojedinačno u EU, dovodi Hrvatsku u situaciju da postane prva zemlja ulaska. Sve izbjeglice se koncentriraju kod Velike Kladuše, pokušavaju doći do boljeg života u EU. U RH je značajno narastao broj tražitelja azila, sada je u tisućama, Hrvatska, iako je napravila sve u standardima Schengena, nema kapaciteta”, rekao je Ostojić u slobodnom govoru.

Dodao je da svi koji kreću prema Europi moraju proći kroz prostr bez žice, a to je Hrvatska. “Ta situacija da Hrvatska postaje prva zemlja ulaska, u situaciji gdje ti ljudi nisu padobranom pali, nego dolaze iz EU, Rumunjske i Bugarske, govori da se ponavlja scenarij iz 2015. Za to nam treba migracijska politika, koju Vlada ne donosi”, poručio je Ostojić i dodao da je pitanje dana kada će prvi brod s izbjeglicama stići u Hrvatsku. “Što ćemo tada napraviti?”, upitao je.

“Hrvatska ne samo da nije spremna, nego riskira ozbiljnu situaciju, da svakoga koga zatekne kod nas, ako mu se ne prizna azil u EU, bude vraćen kod nas”, zaključio je Ostojić.

Komentiraj