Ostojić: “Očekujemo oko 67 mandata, pregovori s IDS-om i PGS-om pred zaključivanjem”

Na Iblerovom trgu sastalo se Predsjedništvo SDP-a, a  ključna tema su predizborne koalicije za zajednički nastup na parlamentarnim izborima. U Restart koaliciji  SDP želi vidjeti IDS i PGS kao i međimurskog župana Posavca. Upravo je to glavna tema današnjeg razgovora  s potpredsjednikom SDP-a Rajkom Ostojićem koji je za RTL otkrio detalje.

Koalicija s IDS-om i PGS-om pred zaključivanjem

“Dakle, mi smo poslali našu ponudu, četiri visoka ulazna mjesta i nadam se da će se ti pregovori završiti u sljedeća dva do tri dana. Pregovarali smo posljednjih 15-ak dana, pregovori su uvijek bili u dobrom, pozitivnom smjeru”, rekao je Ostojić o koaliciji s IDS-om i PGS-om.

Tijekom razgovora naglasio je kako “Restart koalicija” očekuje između 62 i 67 osvojenih mandata, a pozitivan dogovor očekuje i oko dogovora sa međimurskim županom Posavcem.

“Ponedjeljak. Očekujem da ćemo napraviti dobar raspored i sa županom Posavcem i u trećoj izbornoj jedinici s jednom malom regionalnom strankom u 6. izbornoj jedinici. Bit će relativno ulazna mjesta”, rekao je Ostojić za RTL.

Bez komentara za Kampanju Miranda Mrsića

“Njegova kampanja “Bero nije riješenje” nema smisla komentirati i to je nevjerojatno”, poručio je Ostojič.

U HDZ-u vlada strah i panika

“Strah, panika, to se vidi. S druge strane je nevjerojatno. Ne zaboravite da je on jedini premijer Hrvatske koji je zajedno s državnim odvjetnikom u zgradi Vlade imao pressicu. Jedini! Nikad prije, nikad poslije. I sad ponovno na sličan način, dakle nevjerojatno, strah i panika”, komentirao je izjavu premijera Plenkovića o DORH-u.

HDZ je pravi primjer da govori o plagijatu

“Tko o čemu, oni o plagijatima. Dakle sjetite se ministara, saborskih zastupnika, dužnosnika u Saboru koji su morali po nekoliko puta ponavljati svoje diplomske radove, magisterije i doktorate. Dakle, za ime Boga, tko o čemu, oni o plagijatu. Činjenice su neupitne, dakle u 20 godina SDP je bio 8 godina na vlasti i napravili smo porast BDP-a od 24 posto.

Kamo sreće da ne moramo po treći put vaditi Hrvatsku iz gliba

HDZ u 12 godina 11. Drugim riječima, HDZ godišnje proizvede 3 milijarde novostvorenih sredstava, a mi 9. Odnos je 1:3. Što se toga tiče, iza HDZ-a uvijek je isto. Izolacija, recesija, depresija. Ako nam uvijek ostave recesiju, naravno da će neke aktivnosti biti slične. Kamo sreće da ne moramo po treći put vaditi Hrvatsku iz gliba. Iz onoga što nam je ostavio HDZ”, rekao je Ostojić.

 

 

Komentiraj