Potpredsjednik SDP-a Rajko Ostojić u ponedjeljak je u studiju N1 televizije komentirao komemoraciju za Slobodana Praljka, koja se danas od podneva održava u koncertnoj dvorani vatroslav Lisinski.

“Svi koji su to počeli su pobjegli van Hrvatske, premijer je u Parizu, a predsjednica je otišla u drugu županiju”, kazao je Ostojić dodajući da će na komemoraciju svakako doći dio HDZ-ovih ‘desnih jastrebova’.

“Premijer ne kontrolira svoju stranku, nije promijenio HDZ, dobio je izbore na sintagmi “promijenimo Hrvatsku”, a ona nazadaju. Nije promijenio ni stranku, a kamoli Hrvatsku. Zato je i pobjegao u Pariz”, kaže sojić.

Komentirao je i reakcije političara nakon haške presude. Smatra da je premijer Plenković apsolutno pogriješio. “Ponaša se bahato i otresito, osobito prema medijima. Oni peru vlastitu savjest, samo je HDZ locirao, uhitio, transferirao generale. Dobro je rekao ranije Pavle Kalinić “naprosto se prave grbavi”. Ali to naprosto nije fer”, ističe.

“Samo su naivni imali velika očekivanja od Haškog suda, globalna politika je tu održala ključnu ulogu… SDP ima svoj stav, poštujemo što se desilo, to je tragičan završetak jednog života. Ne želimo na toj osobnoj tragediji dobivati političke bodove. Ostavljamo to HDZ-u”, rekao je Ostojić u N1 studiju.

Poručio je i kako osuđenim generalima treba oduzeti odličja. “To je zakon. Svi koji su osuđeni nemaju pravo na odličja, čekamo to”, kazao je.

Komentiraj