OSTOJIĆ “Nije bilo zloporabe od strane SOA-e”

Patrik Macek/PIXSELL

Saborski Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost u utorak iza zatvorenih vrata raspravljao je o postupanju Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA) prema Mati Radeljiću, razriješenom dugogodišnjem savjetniku predsjednice Republike.

Predsjednik Odbora, SDP-ov Ranko Ostojić dao je izjavu po završetku sjednice Odbora. Primili smo na znanje očitovanje SOA-e i nismo zaključili da je bilo zloporabe od strane SOA-e temeljem tih izvješća”, rekao je Ostojić.

Mate Radeljić, o kojem se danas raspravljalo, nije pozvan na sjednicu. “Želim naglasiti da Mate Radeljić nije mogao formalno biti pozvan na sjednicu, jer su naše ingerencije propisane zakonom, imamo pravo nadzora nad SOA-om, ali nemamo pravo biti istražno povjerenstvo. Sve što je Radeljić htio napraviti, mogao je u Državnom odvjetništvu iznijeti sumnje da mu je netko prijetio. Svaki građanin RH kad ima ozbiljnu prijetnju ili sumnja na to, dužan je odmah prijaviti. Naknadna pamet ga ne sprečava da to i sad napravi”, kaže Ostojić.

Naglasio je da detalji govore da nije bilo protuzakonitog ili zloporabe položaja od strane djelatnika Sigurnosno-obavještajne agencije. staknuo je da je iz ranijih priopćenja SOA-e izvjesno da je bilo više tajnih sastanaka s Radeljićem. O zaključku s Odbora za nacionalnu sigurnost dvoje zastupnika ima izdvojeno mišljenje, zastupnica Mosta, Ines Strenja te zastupnik Živog zida, Branimir Bunjac.

Radeljić tvrdi da ga se boje, a htio je manipulirati predsjednicom

Komentiraj