Ostojić: “Mala Gorica kod Petrinje mora se osposobiti”. Potpredsjednik Vlade Milošević: “Razmatramo tu opciju”

Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje trebao bi biti nadležan za eventualno ponovno stavljanje u funkciju nekadašnjeg izbjegličkog naselja Mala Gorica kod Petrinje o kojem se počelo diskutirati kao o mogućem smještajnom kapacitetu za ljude čije su kuće i stanovi stradali u potresu.

Nacional je još u subotu ujutro pisao o nekadašnjem izbjegličkom naselju , a u poslijepodnevnim satima objavljena je i galerija fotografija koju je u subotu u Maloj Gorici snimio Nacionalov fotograf Saša Zinaja.

Reporteri Nacionala obišli su napušteni kamp Mala Gorica kod Petrinje, pogledajte kako danas izgleda

Potpredsjednik Vlade Boris Milošević je, gostujući na Hrvatskom radiju, rekao da se razmatra i opcija naselja Mala Gorica.

Bivši SDP-ov ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić snimio je video vozeći se kroz naselje, u koje, kako kaže, stane oko šest tisuća ljudi.

“Ovo sam snimio neki dan kada sam bio po terenu na potresom pogođenom području. To je prognaničko naselje Mala Gorica, 6 km od Petrinje, koje je IFRC sagradio 1996 godine. Ne kažem da se ljude može useliti odmah, devastirano je, ali smatram da se u roku mjesec može urediti cijelo naselje jer ima kompletnu infrastrukturu, zajedno s bolnicom i kuhinjom. A ljudima je blizu njihovih razrušenih domova i blaga da ih mogu svakodnevno obilaziti. Ovaj prijedlog sam uputio i vladi”, napisao je Ostojić na društvenoj mreži Facebook.

Komentiraj