Ostojić kazneno prijavio splitski Dom i ravnatelja Škaričića

Bivši ministar unutarnjih poslova, SDP-ov Ranko Ostojić potvrdio je na facebooku da je podnio kaznene prijave protiv Ivana Škaričića i Doma za starije i nemoćne osobe u Splitu, u kojem je bila i njegova majka.

“Kazneno sam prijavio Ivana Škaričića i Dom za starije i nemoćne osobe u Splitu. Očekujem da institucije zaista odrade svoj posao. Jer – ljudi su ljudi! I bez obzira koliko godina imaju, imaju ljudska prava koja im mjesecima uskraćujete”, napisao je Ostojić na Facebooku.

Kazneno sam prijavio Ivana Škaričića i Dom za starije i nemoćne osobe u Splitu.Očekujem da institucije zaista odrade…

Posted by Ranko Ostojić on Wednesday, May 27, 2020

“Korisnicima Doma nakon pojave virusa COVID-19, a od kojeg je dio korisnika obolio, zabranjeno je napuštanje Doma. Bitno je napomenuti kako zabrana napuštanja prostorija Doma nije potkrijepljena nijednom odlukom nadležnog tijela, već je riječ o samoinicijativno donesenoj usmenoj odluci drugog osumnjičenog Ivana Škaričića, a čiju odluku provode djelatnici Doma. Također, unatoč činjenici da su svi nalazi korisnika koji trenutno tamo borave bili negativni, korisnicima je od 27. ožujka do 18. svibnja 2020. zabranjeno napuštanje prostorija Doma, a da stvar bude proturječna sama sebi, bitno je ukazati kako je napuštanje prostorija Doma omogućeno djelatnicima Doma”, navodi se u prijavi.

Podsjetimo, u Domu je koronavirusom zaraženo 69 osoba, dok je umrlo 18 štićenika doma.

Komentiraj