Luka Stanzl/PIXSELL

OSTOJIĆ “Imamo li mi jednog predsjednika ili imamo i predsjednike u sjeni?”

SDP-ov Ranko Ostojić gostovao je sinoć u ‘Pressingu’ N1 televizije, gdje je komentirao novo vodstvo stranke. Smatra da je obveza članova usmjeravati predsjednika stranke, ali na stranačkim tijelia, ne incidentno i preko medija.

“Vidim da nam mediji određuju politku, imamo čuvare revolucije koji određuju što je korektno. Smeta mi što Komadina kaže da ne zna što je Matić rekao, ali u svakom slučaju to je neprimjereno. To ne treba bit u fokusu SDP-a. Raspravite to na Predsjedništvu, a ne da mi o tome moramo raspravljati. Rekao je da ne podnosi cinkere, koji sa sjednice Predsjedništva prenose vani što je on kazao. Doživio je da je jednu minutu nakon što govori to već vani”, kaže Ostojić.

Dodao je da Matić ima pravo na svoj stav. “Meni osobe koje ne znaju o čemu se radi, ali smatraju da moraju reć da je nešto neprimjereno guše slobodu da netko kaže što misli. Nakon toga ide lavina koja kaže Matića treba izbacit iz stranke. I bavimo se sami sobom”, objašnjava.

Na pitanje voditelja Petra Štefanića slaže li se Bernardić s izjavama Komadine, Ostojić odgovara: “Imamo li mi jednog predsjednika ili imamo i predsjednike u sjeni? Zbunjen sam da moram slušati da jedan potpredsjenik kaže jedno pa ga drugi ispravlja”.

Upitan ima li novi predsjednik stranke Davor Bernardić ‘tri M’ – mozak, moral i muda – za koje je Komadina rekao da trebaju SDP-u, Ostojić kaže da su Komadina uzima za pravo ocijenjivati tko može biti kandidat, a to ne. “On je odlučio u unutarstranačkoj kampanji tko smije, a tko ne biti kandidat. On nema pravo odlučiti tko će biti predsjednik stranke. Ja imam ‘pet M'”, poručio je Ostojić.

Kaže da njegove izjave nisu napad na vrh stranke. “Ovo nije stranka poslušnika. Imam pravo izraziti svoje mišljenje. Na ovakve poruke imam pravo kao član tražiti jasnu poruku. Napokon da se okrenemo onome šta mislimo o HDZ-u. Ne želim slušati da su oni divni i krasni, da je Most srušio Karamarka, što nije istina, nego smo to mi napravili. Onda kad smo to napravili onda je netko drugi za to zaslužan. Most je bio ona stranka koja je glasala za ostanak vlade Tima Oreškovića”, zaključio je Ostojić.

Komentiraj