Patrik Macek/PIXSELL

OSTOJIĆ “Građani moraju biti zabrinuti”

Predsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacoinalnu sigurnost Ranko Ostojić u srijedu je u Saboru komentirao aferu SMS.

“Konstruiranje, lažiranje i priprema materijala koji mogu imati za cilj da poremete sustav državne sigurnosti jesu ugrožavanje nacionalne sigurnosti. Odbor još nije zaprimio pisana izvješća od sigurnosnog sustava i DORH-a. Ovom prilikom želim reći da građani moraju biti zabrinuti jer ako se ovakav modus operandi vodi među ljudima koji su formalno na mjestima zaduženim za nacionalnu sigurnost, rade s ljudima koji su spremni lažirati SMS-ove do te mjere, onda je to zaista opasno. Ako se to radi među ljudima unutar jedne stranke, onda možete misliti što su spremni drugima napraviti”, rekao je Ostojić novinarima u Saboru.

Dodao je kako nije novost da su 90-ih goidna tajne službe bile korištene za postizanje političkih ciljeva. “Zadnjih godina sam vjerovao da smo se odmakli od toga. Kroz određeno razdoblje smo uspjeli srediti neke stvari oko nadzora tajnih službi da bi se sad dogodilo na drugim mjestima, a oni su zaduženi da čuvaju sigurnost. Treba biti zabrinut”, kaže Ostojić, kako prenosi N1.

Poručio je kako će inzistirati da se stvar riješi do kraja. “Ovo je stvar koja ne može proći tek tako. Situacija u kojoj je netko spreman napraviti materijali gdje će se diskreditirati predsjednik Vlade, zamislite što se onda vama može dogoditi”, zaključio je.

TKO JE OD VARGE NARUČIO FALSIFICIRANE DOKUMENTE DA SRUŠI PLENKOVIĆA

Komentiraj