FaH

Ostojić će zatražiti od Oreškovića da pojasni otkazivanje sjednice Vlade zbog sastanka u SOA-i

– Predsjednik saborskog Odbora za Ustav, SDP-ov zastupnik Ranko Ostojić izjavio je u petak kako će zatražiti očitovanje premijera Tihomira Oreškovića o izjavi da je sjednicu Vlade dan ranije otkazao zbog hitnog sastanka u SOA-i.

“Neozbiljno je i neodgovorno od premijera na takav način izvještavati o sastancima, za koje vas moram uvjeriti da će Odbor za unutarnju politiku tražiti očitovanje. Premijer se ne može tako ponašati. Ako je bilo potrebe za sastancima, onda to ne govoriš na press konferencijama”, rekao je Ostojić novinarima u Saboru.

O čemu je premijer razgovarao s čelnicima SOA-e Ostojić nije htio nagađati. “Premijer ima pravo na informiranje, ali ako smatra za shodno da kaže da je izletio s Vlade i otišao u SOA-u i da nemamo pojma o čemu se radi, to je stvar koja je tajna i to ne govori na press konferencijama. Moramo znati što se događa, u kojim situacijama je na taj način morao odletjeti iz vlade i otići u SOA-u”, ocijenio je.

Na poziv premijera da dvojica potpredsjednika Vlade Tomislav Karamarko i Božo Petrov podnesu ostavke Ostojić je uzvratio: “Nemam što komentirati, pravi premijer ih smijeni i riješena stvar, ćao”.

Komentiraj