OSTOJIĆ: “Božinović se ni jednom nije pojavio na Odboru za unutarnju politiku”

Bivši ministar unutarnjih poslova i predsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Ranko Ostojić gostovao je u petak na N1 televiziji.

Ostojić je komentirao ‘zeleno svjetlo’ koje je Hrvatska dobila od Europske komisije za ulazak u Schengen. “Možemo se mi hvaliti opremom, hvaliti sve napore koji se u ovom trenutku rade, ali istina je sljedeća – nemojmo zanemariti doprinose koji su napravljeni prije toga. Podsjetio bih da je 91 posto ugovora napravljeno u vrijeme Vlade Zorana Milanovića jer je takvo bilo vrijeme, Schengen Facility Fond je to omogućio”, poručio je.

“Svi pripremni radovi odrađeni su od 2003. godine, od momenta kad smo ušli u Europsku uniju. Jedan od uvjeta je bio da imamo 6.200 graničnih policajaca, prije nego smo ušli u EU. I to je ispunjeno, a HDZ se u nedavnoj kampanji za europske izbore hvalio da imamo 6.200 graničnih policijaca. Imali smo ih 2013., imamo ih i danas”, dodao je Ostojić.

Istaknuo je kako je ulazak u Schengen nacionalni interes te naglasio kako bi trebalo cijeniti sve napore stručnjaka. Također, smatra kako ćemo na ulazak u Schengen čekati još dugo. “Volio bih da to bude što prije, ali ne vjerujem da će stvari ići tako brzo. Nije dovoljno samo imati žicu, vojsku, tvrditi da ste nepropusni”, rekao je.

Komentirao je i sve više slučajeva u kojima se dovodi u pitanje policijsko postupanje. Ostojić kaže – Ministarstvo unutarnjih poslova boji se parlamentarnog nadzora. “Ministar unutarnjih poslova nije se udostojio niti jednom pojaviti na Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost. Nema govora da je poziv uvijek išao”, prozvao je Davora Božinovića.

Komentiraj