Patrik Macek/PIXSELL

OSTAVKA UPRAVE HRVATSKIH ŠUMA: Iz Mosta i SDP-a pozdravili Tolušićevu odluku da ne isplati otpremnine

Saborski zastupnici Mosta i SDP-a Miro Bulj i Zdravko Ronko pozdravili su u četvrtak ostavku članova Uprave Hrvatskih šuma, te odluku ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića da im nema namjeru isplatiti otpremnine i bonuse.

“Podržavam ovu odluku. To su sramotni bonusi u Hrvatskim šumama gdje otpuštaju ljude. To je državna tvrtka koja ima velike potencijale i gdje se moglo puno bolje gospodariti”, rekao je Miro Bulj.

Glavnog krivca za te “sramotne bonuse” Mostov zastupnik vidi u bivšem SDP-ovu ministru poljoprivrede Tihomiru Jakovini.

“Već je bilo i vrijeme”, kratko je komentirao Ronko, a na pitanje tko je glavni krivac, odgovorio je kako je to “onaj tko ih je postavio”.

Upitan kako tumači da je članovima Uprave bonus zajamčen te oni mogu tužiti državu, pa će porezni obveznici to platiti, Ronko je kazao kako on za tu priču o bonusima nije znao, već je o svemu saznao iz medija.

“Kao saborski zastupnik nisam znao za to. Saznao sam iz medija ove godine u proljeće i mislim da ako oni uspiju u nakani da ostvare pravo putem suda, netko za to mora odgovarati”, rekao je.

Novinare je zanimalo i bi li trebao odgovarati SDP-ov ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina, na što je Ronko odgovorio: “Ako je on potpisao, treba i odgovarati”.

Iz Ministarstva poljoprivrede u četvrtak su priopćili da je tročlana Uprava Hrvatskih šuma (HŠ) dala ostavku, a ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić ih je izvijestio da im nema namjeru isplatiti višemilijunske otpremnine i bonuse.

Komentiraj