Direktor HEP-Toplinarstva Ivica Martinek u petak je podnio ostavku, a Uprava HEP-a pokrenula internu provjeru postupka odbora kandidata za radno mjesto električara u Pogonu posebne toplane u Sisku. Na audiosnimci koja je puštena u medije, u HEP-u su posao htjeli ”namjestiti”, kako je na snimci rekao Martinek ”nećaku predsjednika Uprave Perice Jukića”, a na štetu nezaposlenog hrvatskog branitelja.

Nova TV je u subotu objavila kako je u posjedu pisma Ivice Martineka koji pojašnjava predsjedniku uprave HEP-a Perici Jukiću zašto se pozvao na njega kada je pokušao zaposliti električara. Navodi da je razlog jer je njegova obitelj bez posla, na rubu gladi, a imaju i malo dijete.

“Znam da je vrijedan radnik i da posjeduje vještine i znanja koja su potrebna u pogonu Sisak. Da bih potkrijepio tu moju želju da se pomogne toj obitelji rekao sam mu da je Vaš nećak, misleći da spominjanjem Vašeg autoriteta to bude dodatni ‘argument’ za posvećivanje pažnje gospodina Marjanovića da povede računa o gospodinu”, napisao je Martinek dodajući kako obojica znaju da nije njegov nećak.

Martinek u pismu ostavke navodi i kako je svjestan da je Jukićevom ugledu nanio ‘veliku osobnu i profesionalnu štetu’ i iznevjerio njegovo povjerenje.

Komentiraj