Ličko-senjski župan i šef ličkog HDZ-a Darko Milinović podnio je ostavku na mjesto predsjednika županijske organizacije HDZ-a jer je ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić novim ravnateljem Nacionalnog parka Plitvička jezera imenovao Tomislava Kovačevića, a ne kandidatkinju ličko-senjskog HDZ-a, izvještava N1 televizija.

”Nisu Plitvice glavni problem. Moj potez nije ishitren, on je duboko promišljen i s njim je upoznat sami vrh HDZ-a’, kazao je na početku Milinović.

‘Ostavke su podnijeli ostave predsjednica žena, predsjednik mladeži, predsjednik Kluba utemeljitelja, predsjednik zajednice branitelja Gojko Šušak…’, rekao je.

Istaknuo je da HDZ na razini županije 20 godina dobiva izbore. ‘Ne mogu se pomiriti s činjenicom da na čelu NP Plitvička jezera ne može biti netko tko nije s područja županije’, smatra. Pozvao je Tomislava Kovačevića da podnese ostavku.

‘Ovo je pobuna ličkog HDZ-a pritiv ministra Ćorića, a ne protiv Plenkovića’, kaže Milinović.

Podsjetimo, ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić u srijedu je novim ravnateljem Nacionalnog parka Plitvička jezera imenovao Tomislava Kovačevića, potvrđeno je Hini u srijedu navečer u Ministarstvu.

Dio ličkih HDZ-ovaca krajnje je nezadovoljan Kovačevićevim imenovanjem, jer su smatrali da treba izabrati Antoniju Dujmović, koja je i do sada vodila javnu ustanovu.

Komentiraj