“Ostavka Cerara je PR-ovski potez”

Screenshot/YouTube

Bivša slovenska premijerka Alenka Bratušek u četvrtak je komentirala ostavku Mire Cerara. Bratušek je novinarima rekla da je Verar prije tri godine državu preuzeo u dobrom stanju, te kako ni on ni drugi koaliicjski partneri ne mogu reći da su spasili zemlju.

“Drugi kolosjek pruge Koper – Divača je značajan projekt i država će ga napraviti i bez Cerara. Mislim da drugi kolosjek nije razlog za ostavku, već problemi u Novoj Ljubljanskoj banci”, rekla je Bratušek, prenosi N1.

Kazala je da su osim NLB-a, tu i arbitraža, kaos u javnom sektoru i zdravstvu. “To je bila kapljica koja je prelila čašu, a svom nasljedniku će ostaviti državu u teškom stanju. Želim bitno odlučnijeg predsjednika Vlade u drugom mandatu”, rekla je.

Bratušek je dodala da je Cerar napravio PR-ovski potez, za koji je uvjerena da će mu koristiti na izborima. “Što se tiče arbitraže, u Državnom zboru postoji jedinstvo, od lijevih do desnih, i svi smatramo da se to treba ostvariti i bez Vlade s punim ovlastima. Tu Državni zbor može odigrati veliku ulogu”, odgovorila je Bratušek na novinarsko pitanje te dodala da pismo o tužbi protiv Hrvatske “mora ići u Bruxelles”.

Komentiraj