Zoran Grgić, mladić iz Požege jučer je dospio u centar medijske pažnje, nakon što je u Poreču razbio staklo automobila, u kojem je, na velikoj vrućini, bilo zaključano dijete. Otac djeteta zaboravio je ključ u autu, te je odlučio pričekati bravara kako bi došao do djeteta. Ali, Grgić je odlučio razbiti staklo kako bi dijete odmah izvukao iz užarenog vozila.

“Izvukao sam dijete iz vozila, odnio u hladovinu i dao mu vode, dok je otac ostao šokiran. Dijete je bilo potpuno mokro i počelo plaviti. Budući da se otac tako postavio i čak je bio ljut na mene, ponudio sam mu da ću mu nadoknaditi štetu za razbijeno staklo, no na to mi nije ni odgovorio”, ispričao je jučer za Glas Istre Grgić.

Ipak, danas je na adresu portala eMedjimurje.hr stiglo pismo oca djeteta koje je ostalo zaključano u automobilu, koji poručuje:

“Da se predstavim. Ja sam otac „ostavljenog djeteta“ na parkingu u Poreču.

Dvoumio sam se oko slanja ovog pisma, ali s obzirom da je ova priča brzinom vjetra prohujala kroz sve internetske portale i novinske članke želim samo da na vidjelo dođe prava istina. Kad me nitko pitao nije?!

1. Dijete nije bilo namjerno ostavljeno od moje strane (majke nije ni bilo)
2. Obitelj od supruge koja desetljićima živi u ovom kraju odmah je kontaktirala čovjeka sa iskustvom i svi smo bili u stalnom kontaktu.
3. Djetetu je bilo samo vruće, ne dehidrirano, pa smo zbog njegove mirnoće odlučili pričekati još koju minutu dokle dođe bravar.
4. Okupljanjem „publike“ i paničarenjem jedne mlade gospođe (koja je i pokrenula sav ovaj show, se sada posebno zahvaljujem) sva situacija je posve izmakla kontroli.

 

  • Gospodin Zoran Grgić tj. „heroj“ je razgovarao sa mojom suprugom preko mobitela i ona ga je uvjeravala da bravar dolazi ,ali on je jednostavno odlučio uzeti stvar u svoje ruke te razbio prozor direktno gdje je dijete sjedilo. Tvrdim da dijete nije ni taknuo, već je tim postupkom samo želio dokazati svoju snagu. Zaboravio je koristiti svoj razum.

 

Panika stvara neracionalno razmišljanje ili je bio cilj velika medijska promidžba prije ulaska u Big Brother?

Štogod da je, samo mi je žao što se iz takve situacije stvorila haika temeljena na lažnim iskazima. Činjenice stoje, ali sve ostalo je izmišljena priča koja nas, kao roditelje, vrijeđa.

Posebno žalim što sam nenamjerno kao uveo nemir cijeloj obitelji, ali gledajući objektivno svi oni komentari i uvrede sramotni su odraz našeg društva.”

Komentiraj