Osnovana Zaklada u spomen na Anamariju Carević, jedinu žrtvu zagrebačkog potresa

U bazilici Presvetog Srca Isusova u Palmotićevoj ulici, koja je pretrpjela veliku štetu u zagrebačkom potresu, u utorak je predstavljena Zaklada za obnovu i izgradnju pastoralnog centra pod nazivom “Anamarija Carević”. Centar je ime dobio po petnaestogodišnjoj djevojci koja je poginula u potresu.

“Upravo ova kušnja dala nam je snagu da gledamo i malo dalje te da uz obnovu bazilike rekonstruiramo i dogradimo pastoralni centar koji će nositi ime Anamarija Carević koji će biti trajan spomenik na nju, ali i nadahnuće brojnoj djeci i mladima”, rekao je pater Ivan Matić, župnik i rektor bazilike Presvetog Srca Isusova.

Anamarijina majka, Nataša Carević rekla je da će s velikim ponosom i ljubavi gledati na novi Pastoralni centar Župe Presvetog Srca Isusova koji će nositi ime njezine kćeri. “Vjerujem kako će njezino ime ostati u sjećanju bivšim i sadašnjim naraštajima, kako je živjela, koliko je voljela svoju župu, koliko je ljubavi i veselja davala u sve što je radila”, kazala je.

Isusovačka bazilika pretrpjela je veliku štetu u potresu. Urušena je trećina svoda, ograda na tek uređenom koru, a radovi na zahtjevnoj sanaciji još traju, a u spomen na prerano izgubljen život mlade Anamarije koja je svoje utočište pronalazila upravo u župi Srca Isusova, osnovana je zaklada za obnovu bazilike i gradnju pastoralnog centra.

“Ovaj pastoralni centar će okupljati generacije mladih koji će u zajedništvu i molitvi rasti i razvijati se u ljude snažnog i nepokolebljivog duha. Baš kakva je bila i naša draga Anamarija”, kazala je zamjenica gradonačelnika Olivera Majić te istaknula da upravo nada i vjera u bolje sutra nadvladava tmurnost sadašnjeg trenutka.

Osnivanje Zaklade je podržala ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek te potpredsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner, objavljeno je na službenim stranicama Grada Zagreba.

Komentiraj