Osječkom sucu Vekiću i njegovoj prijateljici određen istražni zatvor

Osječkom sucu Zvonku Vekiću i njegovoj prijateljici Nataši Sekulić, osumnjičenima za pranje novca dobivenog od Zdravka Mamića Županijski sud u Zagrebu odredio je istražni zatvor.

Sudac istrage prihvatio je zahtjev USKOK-a da se osumnjičenima istražni zatvor odredi kako u nastavku ovog postupka ne bi utjecali na svjedoke.

Ukupno ima 11 svjedoka, a neki su već ranije ispitivani kada je pokrenuta istraga protiv Mamića i osječkih sudaca koje je, kako se sumnja, podmitio.

Međutim, njih će sada trebati ponovno ispitivati, pa sud vjeruje kako je opravdano da Zvonko Vekić i Nataša Sekulić ostanu u Remetincu da ne bi ometali istragu.

Odvjetnici okrivljenika najavili su žalbe na ovu odluku suda, jer smatraju da razlozi za određivanje istražnog zatvora ne postoje. Upravo činjenica da je dio svjedoka već dao iskaze, dok ih dio, po mišljenju obrane, ne zna ništa o optužbama, koje su osječkom sucu i njegovoj prijateljici stavljene na teret, razlozi su zbog kojih će uložiti žalbu na rješenje o određivanju istražnog zatvora.

 

 

Komentiraj