Osječko ljeto kulture pratilo 10 tisuća posjetitelja, počele pripreme za sljedeće

HINA

Programe ovogodišnjega 17. osječkog ljeta kulture (OLJK) pogledalo je više od 10 tisuća građana, a organizatori su počeli s pripremama za 18. OLJK kako bi se pravodobno prijavili na natječaj Ministarstva kulture, izvijestili su u četvrtak u Osijeku članovi Organizacijskog odbora.

Osječka dogradonačelnica Žana Gamoš kazala je na konferenciji za novinare kako je na 41 ovogodišnjoj priredbi nastupilo više od 500 hrvatskih i inozemnih umjetnika, a troškove od 500 tisuća kuna najvećim je dijelom podmirio grad Osijek, dok su ostatak od 100 tisuća kuna osigurali sponzori.

Tijekom nedavnoga posjeta ministrice kulture Nine Obuljen-Koržinek obavljeni su brojni razgovori, pa i o pravilnoj aplikaciji OLJK-a na natječaj Ministarstva koji je otvoren do 15. rujna. Na nama je da okupimo sve ustanove bez kojih nema OLJK-a te da Ministarstvu predstavimo prave programe, koje će biti dobro ocijenjeni, napomenula  je predsjednica Organizacijskog odbora OLJK-a Ljerka Hedl.

Rock-melodrama i Jo Nesbo na idućem OLJK-u

Intendant osječkog HNK-a Božidar Šnajder izvijestio je kako ovo kazalište za idući OLJK priprema premijeru rock-melodrame “Essekerski long play” autora Branka Kostelnika, koja govori o načinu života mladih u Osijeku od šezdesetih godina prošlog stoljeća, pa sve do Domovinskog rata, te o pop i rock kulturi toga vremena.

Osječko Dječje kazalište “Branka Mihaljevića” za OLJK 2018. godine planira premijeru predstave “Pingvini ne znaju ispeći kolač od sira“ autora Ulricha Huba, u režiji Damira Mađerića, kazala je voditeljiica promidžbe toga kazališta Tatjana Grganović.

Ravnateljica osječke Gradske i sveučilišne knjižnice Dubravka Pađen Farkaš najavila je kako je u književnom programu OLJK-a, uz ostalo, predviđeno gostovanje poznatog norveškog pisca Joa Nesboa, autora kriminalističkih romana, ali i djela iz dječje književnosti.

Komentiraj