“Osječki long, long play” posljednja ovosezonska premijera u osječkom HNK-u

HINA

Rock-melodrama Branka Kostelnika “Osječki long, long play” u režiji Saše Anočića posljednja je ovosezonska premijera osječkog Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) i bit će izvedena u nedjelju, 8. srpnja, izvijestili su u četvrtak na konferenciji za novinare u HNK-u.

Redatelj Anočić kazao je kako je ovo svojevrsni nastavak predstave “Osječki karusel”, koja je govorila o Osijeku 20-tih,30-tih i 40-tih godina prošlog stoljeća, dok ova prikazuje grad u vremenu 60-tih, 70-tih i 80-tih godina prošlog stoljeća, kada je živio u Osijeku.

Intendant Božidar Šnajder ističe kako je ovo predstava o Osijeku, za Osječane, za prošlost grada i njegovu budućnost, za starije podsjećanje na jedno vrijeme, a za mlađe prilika da nešto iz toga nauče za budućnost. Istaknuo je kako vjeruje u ovu predstavu, koja je predložena i za Nagradu hrvatskog glumišta.

Autor teksta Branko Kostelnik kazao je kako je htio ispričati priču o svojoj generaciji koja je bila pomalo naivna, ali je otvarala brojna polja sloboda, umjetničkih, modnih, glazbenih, i drugoj polovici 80-tih godina stvorila scenu, koja je bila jedna od najboljih u bivšoj državi.

Smatra kako je riječ o hit-predstavi, s velikim potencijalom, čije vrijeme tek dolazi.

Uz predstavi će, uz ostale, nastupiti Ivan Ćaćić, Antonija Pintarić, Antonio Jakupčević, Aljoša Čepl, Duško Modrinić, Jasna Odoričić, Vladimir Tintor i Sandra Lončarić.

Dramatizaciju teksta pripremio je Davor Špišić, scenografkinja je Jelena Sušac, kostimografkinja Jasmina Petek-Krapljan, dok su scenski pokret osmislili Vuk Ognjenović i redatelj Saša Anočić.

Komentiraj