Pixabay

Osječki HDZ predstavio stručne odbore koji će pratiti rad Gradske uprave

Osječki Gradski odbor Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) osnovao je 11 stručnih odbora, koji će pratiti rad osječke gradske Uprave i nuditi konstruktivna rješenja i projekte, ali ne radi se o stvaranju gradske ‘vlade u sjeni’, već o strateškom promišljanju razvoja, izvijestili su u subotu čelnici osječkog i županijskog HDZ-a.

 

Predsjednik osječke organizacije HDZ-a Ivan Radić rekao je na konferenciji za novinare da su u stručnim odborima dokazani stručnjaci u raznim segmentima života, poput zdravstva, školstva, gospodarstva, socijalne zaštite, urbanizma, EU fondova i drugih područja. Naglasio je da HDZ ne želi biti puki promatrač, već želi konstruktivnom kritikom pridonijeti razvoju Osijeka.

Predsjednik osječko-baranjskog HDZ-a i župan Ivan Anušić rekao je da se kroz Vladin projekt “Slavonija, Baranja i Srijem” upravo za najveću slavonsku županiju i Osijek kao njeno središte, otvaraju mogućnosti intenzivnog razvoja, koje će HDZ putem vijećnika u Gradskom vijeću itekako poticati.

Radić je kazao da će koristit sve potencijale te nastojati osigurati Osijeku sve ono što mu današnja gradska uprava ne daje, neovisno o tomu, dodao je, “što smo sigurni kako će oni, kao i u nizu dosadašnjih slučajeva, kada su projekte koje smo izlobirali i osigurali Osijeku predstavili kao svoje, to činiti i dalje. Naš je cilj raditi na dobrobit građana Osijeka i uvjereni smo da će to građani prepoznati“, rekao je.

Anušić je ocijenio da osnivanje ovih odbora, tri godine prije lokalnih izbora, pokazuje kako HDZ strateški razmišlja i ne želi čekati vrijeme neposredno prije izbora, pa tek onda ukazivati na probleme.

Na pitanje novinara stvara li osječki HDZ na ovaj način gradsku vladu u sjeni, Anušić je rekao kako nije riječ o vladi u sjeni, već je to ozbiljan pristup politici i političkom djelovanju stranke, a krajnji je cilj da na slijedećim lokalnim izborima HDZ dobije potporu  Osiječana.

Najavio je kako će voditelji novoosnovanih odbora uskoro predstaviti projekte, iz svojih područja rada.

Komentiraj