Osječka policija odbacuje tvrdnje o zataškavanju u slučaju ubojstva 21-godišnjakinje

Autor:

Osijek, 22.09.2023. - Osječko-baranjska policija u petak je izvijestila kako prva dojava o smrtnom stradavanju 21-godišnje djevojke u Osijeku nije ukazivala na kazneno djelo, već se do sumnje da je za to odgovoran 27-godišnji policajac došlo naknadnim istraživanjem i dokaznim radnjama. Na fotografiji načelnik Sektora kriminalističke policije PU osječko-baranjske Krunoslav Patača. foto HINA/ Igor VUČKOVIĆ/ ml

Foto: HINA/ Igor VUČKOVIĆ/ ml

Osječko-baranjska policija odbacila je u subotu medijske navode o zataškavanju u slučaju ubojstva 21-godišnje Mihaele Berak, poručivši kako su “policijski službenici sve radnje u tom postupku proveli temeljito, profesionalno i nepristrano”.

Osječko Županijsko državno odvjetništvo u subotu je prethodno izvijestilo kako je pokrenulo istragu protiv 27-godišnjeg policajca, kojeg se tereti da je ispaljivanjem metka iz službenog pištolja u Osijeku usmrtio 21-godišnjakinju.

Iako je policija svog službenika prvo teretila za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti te dovođenje u opasnost života i imovine, osječko županijsko tužiteljstvo je u petak, nakon ispitivanja osumnjičenika, to prekvalificiralo u kazneno djelo ubojstva te predložilo određivanje istražnog zatvora.

Ne navodeći identitete žrtve i osumnjičenog policajca policija je u subotu priopćila, kako je, po prvim sumnjama, osumnjičenik  bio uhićen za kazneno djelo prouzročenje smrti iz nehaja,  za koje je propisana značajno manja kazna zatvora, odnosno do pet godina.

Pokrenuta istraga protiv policajca osumnjičenog za ubojstvo 21-godišnje djevojke

Na temelju utvrđenih činjenica počinitelj je prijavljen za najteži, kvalificirani oblik kaznenog djela, odnosno događaj je prekvalificiran u teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti, a u svezi kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, za koje je predviđena kazna zatvora do osam godina, napominju u osječko-baranjskoj PU.

Podsjećaju također kako je očevid proveden u suradnji sa zamjenicom osječkog Županijskog državnog odvjetnika te ističu kako je policija tužiteljstvu dostavila sva prikupljena saznanja te i  s njima u suradnji i dalje poduzima  mjere i radnje, kako bi se utvrdile sve činjenice i okolnosti događaja.

Prijatelji i kolege ispred osječkog Pravnog fakulteta oprostili se od ubijene djevojke

Sudac istrage osječkog Županijskog suda u petak uvečer je prihvatio prijedlog tužiteljstva te odredio okrivljeniku istražni zatvor zbog opasnosti od ometanja istrage i opasnosti od ponavljanja djela.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.