OSJEČANI POD OPSADOM KOMARACA: “Situacija je neizdrživa”

Rojevi komaraca i ove godine opsjedaju Osječane.

“Situacija u Osijeku s komarcima je neizdrživa. Koliko Grad poduzima u vezi s tim, na simboličnoj je razini. Tretiranje komaraca iz automobila više je da se zamažu oči nego što to šteti komarcima”, kazao je jedan Osječanin za Dnevnik.hr.

Građani se žale kako je svake godine situacija ista – dolaskom toplih dana nemoguć je izlazak iz zatvorenog prostora.

pročelnik Upravnog odjela za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo Grada Osijeka mr. sc. Roman Kristić kaže kako se na tome radi. Poručio je kako Zavod provodi monitoring stanja na terenu, upravlja sustavom zaštite, izdaje preporuke i prate zamagljivanje komaraca. Također, Zavod za javno zdravstvo provodi stručni nadzor i prati rezultate zamagljivanja komaraca.

“Do sada su izdana 22 naloga za tretiranje komaraca i obavljeno je zamagljivanje na 5000 hektara površine. Isto tako, na 125 hektara površine obavljen je larvicidni tretman ličinki komaraca”, objasnio je Kristić.

Naglasio je kako je problem i u tome što okolne općine i gradovi zbog visoke cijene postupka ne provode niti minimum tretiranja komaraca. Ne pomažu ni visoki vodostaji i visoke temperature.

Dodaje da je Zavod za javno zdravstvo na terenu i izdana je preporuka za zamagljivanje cijeloga grada. Tijekom ovih dana izvođač zamagljivanja dobit će nalog i plan prema kojem će u sljedeća dva do tri tjedna biti obavljeno zamagljivanje Osijeka.

Komentiraj