Osijek za derbi s Hajdukom odlučio ograničiti kapacitet Gradskog vrta

NK Osijek je za predstojeći derbi s Hajdukom, koji se u sklopu 29. kola HT Prve lige igra 3. travnja u Gradskom vrtu, odlučio ograničiti kapacitet stadiona na način da svaka pojedina tribina može biti ispunjena do 50%.

Bijelo-plavi su se tako odlučili na opciju da sukladno važećim epidemiološkim pravilima gledatelji za dolazak na stadion ne moraju imati važeću EU covid potvrdu. Naime, prema aktualnoj odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske klub može u prodaju pustiti kompletan kapacitet i u tom slučaju svi posjetitelji moraju imati EU covid potvrde ili može izabrati da kapacitet bude ograničen na 50% svake tribine i tada navijači ne moraju imati EU covid potvrde kako bi ušli na stadion.

Iz Osijeka su ovu odluku obrazložili na način da su “odlučili izaći u susret svim onim navijačima, pogotovo vlasnicima godišnjih i polugodišnjih ulaznica, koji su kupovinom istih željeli pokazati privrženost klubu, ali zbog epidemioloških mjera nisu dolazili na domaće utakmice.” 

Slijedom navedenog dostupni kapacitet stadiona Gradski vrt za utakmicu Osijeka i Hajduka iznosi 8.564 gledatelja. S obzirom na broj godišnjih/polugodišnjih ulaznica u prodaji će se naći 331 ulaznica za tribinu Istok, 965 ulaznica za tribinu Zapad dolje i 2832 ulaznice za tribinu Zapad gore (ulaznice za tribinu Zapad gore prodavat će se nakon što budu prodane sve ulaznice za Zapad dolje). Cijena ulaznica iznosi 30 kuna za tribinu Istok, 40 kuna za tribine Zapad dolje i Zapad gore i 50 kuna za Ložu.

Iz Gradskog vrta su također prednost pri kupovini pojedinačnih ulaznica odlučili omogućiti svim onim navijačima koji su pohodili domaće utakmice Bijelo-plavih protiv Dinama ili Gorice. Zaštićena prodaja na blagajnama Zapad stadiona Gradski vrt odvijat će se od ponedjeljka 28. do četvrtka 31. ožujka u radnom vremenu od 12 do 18 sati. Provjera će se vršiti uz predočenje ulaznice s utakmice protiv Dinama/Gorice ili uz osobni dokument evidencijom u sustav prodanih ulaznica za utakmicu protiv Dinama/Gorice. Sve preostale ulaznice bit će u slobodnoj prodaji od petka 1. travnja od 12 do 18 sati. Ulaznice za utakmicu protiv Hajduk neće biti moguće kupiti online, navode iz NK Osijek.

Dojam je i da se NK Osijek ovakvim odlukama i načinom prodaje ulaznica odlučio pobrinuti da što manji broj navijača Hajduka bude na tribinama stadiona Gradski vrt. Bili u Osijeku tradicionalno imaju veliku potporu svojih navijača koji bi se uz gostujuću tribinu smjestili i na ostalim tribinama Gradskog vrta, a na ovaj način će to biti značajno onemogućeno.

Komentiraj