Zagreb, 27.1.2015 - Autohtona-Hrvatska stranka prava (A-HSP) kazneno je prijavila Antu Ðapiæa zbog ubojstva dopredsjednika Hrvatske stranke prava Ante Paradžika 1991. te je predložila da se u istrazi ispitaju Josip Manoliæ, Dobrislav Paraga i Ruža Tomašiæ. Arhivska fotografija od 15.7.2009. godine prikazuje Antu Ðapiæa tijekom tiskovne konferencije HSP-a. foto HINA/ Damir SENÈAR/ iš

Projekt “DESNO”, koji okuplja članove stranke Demokratskoga saveza nacionalne obnove (DESNO) i Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević (HSP AS), predstavljen je u subotu na konferenciji za medije u Osijeku gdje je rečeno da je taj projekt početak procesa osnivanja Saveza nacionalne obnove pod platformom “DESNO”.

“Svjesni smo trenutka u kojemu se Hrvatska nalazi i odlučili smo započeti proces osnivanja Saveza nacionalne obnove pod platformom ‘DESNO’ kako bismo reagirali na ono što nam se događa. Jedan od razloga je i ratifikacija Istanbulske konvencije, ali to nije jedini razlog“, rekao je  predsjednik stranke DESNO Anto Đapić.

Dodao je kako žele stvoriti snažan blok, otvoren za razgovore sa svim domoljubnim snagama kako bi što snažniji izišli na buduće izbore.

“Tražimo promjenu izbornoga sustava koji sada omogućuje predstavnicima, primjerice, srpske nacionalne manjine da svojim ‘lex specialisom’ odlučuju o vitalnim pitanjima, a za to nemaju legitimitet “, istaknuo je Đapić. Pozvao je sve desne opcije da im se pridruže u stvaranju nove političke snage koja će se suprotstaviti HDZ-u i SDP-u.

“HDZ je promijenio političku agendu, on više nije desnica, prešli su na područje ljevice i nema bitne razlike između njih i SDP-a”, ustvrdio je Đapić.

Novi val hrvatske desnice, projekt će se predstaviti diljem Hrvtatske 

Potpredsjednica HSP AS Vlatka Vukelić rekla je kako Osijek nije slučajan izbor za prvo predstavljanje projekta jer upravo iz Slavonije iseljava najviše stanovništva, posebice mladih.  Istaknula je da je to jedno od pitanja kojima se planiraju baviti, ali i ponuditi adekvatna rješenja. Sve taštine stavili smo u drugi plan, ovo je novi val hrvatske desnice, rekla je Vukelić.  Ocijenila je da je Istanbulska konvencija “neprirodna i odnarođena“.

“Vlast treba biti narodna, poanta je da se državom upravlja a ne da se njome vlada. Oni su znali što javnost misli,  a ipak su ratificirali tu konvenciju. To je mobiliziralo ovaj dio desnice, a po našim saznanjima i ostatak desnice radi na tome da nam se priključi, i ovim ih putem pozivamo“, dodala je Vukelić. Najavila je da će se projekt “DESNO” svaki tjedan predstaviti u nekom drugom hrvatskom gradu.

Na novinarsko pitanje može li se ovaj politički projekt smatrati koalicijom, Đapić je odgovorio potvrdno.

Komentiraj