Osijek posudio Mancea prijateljskoj Puskas Akademiji

Napadač Osijeka Antonio Mance nakon samo jedne sezone napustio je Gradski vrt te se priključio mađarskom prvoligašu Puskas Akademiji u kojoj će provesti iduću godinu dana kao posuđeni igrač. Radi se o dva prijateljska kluba koja povezuje zajednički većinski vlasnik Lőrinc Mészáros.

Mance je bijelo-plavi dres obukao u lipnju 2019. godine kada je uz odštetu od 1,3 milijuna eura pristigao uz slovačkog Trencina. Time je postao najskuplje pojačanje u povijesti kluba. U prošloj sezoni upisao je 35 nastupa u kojima je postigao 11 golova i 5 asistencija, ali se nije prometnuo u jednog od ključnih igrača momčadi koju vodi Ivica Kulešević.

25-godišnji napadač karijeru je započeo u Pomorcu iz Kostrene, a potom je bio član Istre 1961 iz koje prelazi u Domžale s kojim je osvojio slovenski kup. U veljači 2017. godine prelazi u Trencin gdje je igrao najbolji nogomet karijere i u kojem je do siječnja 2019. godine u 71 utakmici postigao 34 gola. To mu je donijelo posudbu u Nantes gdje se zadržao jednu polusezonu upisavši samo 43 minuta u igri i postigavši jedan zgoditak u kup utakmici pa francuski klub naposljetku nije odlučio iskoristiti opciju otkupa ugovor za odštetu od dva milijuna eura.

Komentiraj