OSIJEK: Policija uhitila dvojicu muškaraca s 15 kilograma marihuane i oružjem

Osječka policija uhitila je dvojicu muškaraca osumnjičenih zbog zlouporabe droge i drugih kaznenih djela, a tijekom kriminalističkog istraživanja ukupno je pronađeno više od 15 kilograma marihuane, objavila je u subotu osječko-baranjska policija.

Pomoćnik načelnika krim policije 2. osječke Policijske postaje Silvio Šimurda na današnjoj je konferenciji za novinare kazao kako su policajci u četvrtak 24. listopada u šumi kod osječkog prigradskog naselja Sarvaša uočili nepoznatu osobu koja je nosila dvije vreće, a nakon što su tražili da se zaustavi, osumnjičenik je počeo bježati i bacio je vreće.

Policija ga je uhvatila i uhitila te je utvrđeno kako je riječ o 47-godišnjaku, a u vrećama je bilo više od 10 kilograma marihuane te dvije puške. U nastavku istraživanja uhićen je i 48-godišnjak, koji se također dovodi u vezi s ovim kaznenim djelom.

Na temelju naloga pretraženi su domovi i druge prostorije u vlasništvu dvojice osumnjičenika, gdje su pronađene brojne stabljike, grane i osušeni cvjetni vrhovi marihuane. Tijekom kriminalističkog istraživanja pronađeno je više od 15 kilograma marihuane te okviri za automatsku pušku i više stotina komada streljiva za automatsko, pištoljsko i lovačko oružje, ističu iz policije.

Protiv osumnjičenika će biti podnijeta kaznena prijava.

Komentiraj