Osijek otputovao na pripreme u Rovinj

Nogometaši Osijeka krenuli su za Rovinj koji će im biti zimska pripremna baza do 16. siječnja. Dio igrača otputovao je u Istru klupskim autobusom, a preostali će iz raznih krajeva Hrvatske i svijeta stići do odredišta. Momčad bi se trebala kompletirati do treninga u srijedu jer su stranci dobili dva dana više za povratak u Hrvatsku uslijed dužeg i napornijeg putovanja. Trener Nenad Bjelica u Rovinj dolazi iz Klagenfurta, a tamo će mu se priključiti i dva nova člana stručnog stožera – Ivo Smoje i Damir Vuica koji će obavljati posao skauta.

U Rovinju će trenirati 27 osječkih prvotimaca, među njima tri vratara. Za nastavak sezone pripremat će se: Ivušić, Ježina, Barešić, Škorić, Majstorović, Lončar, Caro, Gutieri, Silva, Grgić, Jurčević, Talys, Jugović, Žaper, Vuković, Ljubić, Kleinheisler, Lopa, Pilj, Ndockyt, Bočkaj, Bohar, Grezda, erceg, Mierez, Beljo i Mišković.

Iz Gradskog vrta je najavljeno da će već prvih dana boravka u Rovinju pristići i novi igrači obzirom da su pregovori s potencijalnim pojačanjima daleko odmakli te su ušli u fazu konačnog dogovora. Jedan od njih trebao bi biti iskusni napadač Mihret Topčagić koji je trenutno slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor s litavskom Suduvom, a s Bjelicom je već surađivao za vrijeme zajedničkih dana u Wolfsbergeru.

Osječane do povratka kući očekuju tri pripremne utakmice i to protiv Sturma (9.1.), Kopra (15.1.) i MOL Fehervara (16.1.), a prvi prvenstveni susret na rasporedu je 23. siječnja kad će gostovati u Kranjčevićevoj kod Lokomotive.

Komentiraj