Osijek otkupio Igora Silvu od Olympiacosa

Osijek je nakon Marveila Ndockyta osigurao ostanak i Igora Silve u Gradskom vrtu. 23-godišnji desni bočni je proteklu sezonu proveo na posudbi iz Olympiacosa, a Bijelo-plavi su sad otkupili njegov ugovor te je brazilski nogometaš potom dogovorio suradnju do 2023. godine. Grčki prvak je za njegov transfer tražio odštetu od milijun eura, a koliko je naposljetku isplaćeno nije službeno objavljeno.

– “Potpisao sam i sretan sam zbog toga. Najavljivao sam već i ranije da bi me ostanak u Osijeku najviše razveselio i sve je išlo u tom pravcu. Zadovoljan sam, dobro sam upoznao suigrače i trenera, znam što se od mene traži i od cijele momčadi jer mi je ovo dosadašnje razdoblje pomoglo da se adaptiram i na grad, koji mi je baš po mjeri, kao i na ono što moram raditi na terenu. Jako mi je žao što smo ispustili drugo mjesto na kraju prošle sezone, ali mi možemo samo rasti u idućem razdoblju. Veseli me što ću i nadalje biti dio te priče”, rekao je Silva nakon potpisa ugovora.

Prodorni desni branič je u protekloj sezoni upisao 31 nastup u kojim je postigao jedan pogodak i dvije asistencije. U Europu je pristigao 2015. godine iz Comerciala potpisavši za Asteras gdje je proveo dvije i pol godine, a potom u siječnju 2018. godine prelazi u Olympiacos za koji je upisao samo dva nastupa pa je u ljeto 2018. godine otišao na posudbu u AEK Larnacu. Za ciparski klub je zabilježio 32 nastupa, uključujući i dvoboje u grupnoj fazi Europske lige, postigavši jedan gol.

– “Nije samo naša ocjena da je Igor neupitno najbolji desni bočni u HNL-u! U tom bi kontekstu, smatram, bilo vrlo poželjno da mu se što prije omogući stjecanje hrvatskog državljanstva, odnosno ubrzano ishođenje putovnice jer bi od njega koristi mogla imati i naša reprezentacija. Naša je topla preporuka i izborniku Daliću da Silvu svakako ima pod povećalom. Nisu to samo naše subjektivne procjene jer su i mnogi drugi shvatili da se radi o odličnom igraču, a Hrvatska na toj poziciji baš i nije pretrpana igračima takvih mogućnosti i kvalitete. Za nas je vrlo bitno da smo ga otkupili i sada nastavljamo dalje, pokazavši da nas ništa nije poremetilo u slaganju i planiranju momčadi za iduću sezonu.“, dodao je sportski direktor Bijelo-plavih Alen Petrović.

Komentiraj